Královéhradecký kraj podpoří hospicovou péči 22 miliony korun

26.08.2022 18:17 | Tisková zpráva

Radní Královéhradeckého kraje schválili vyhlášení dotačního programu na podporu hospicové péče pro rok 2023. Mezi poskytovatele těchto služeb kraj rozdělí 22 milionů korun a o dotaci bude možné žádat od 17. října do 16. listopadu letošního roku prostřednictvím odboru sociálních věcí krajského úřadu.

Královéhradecký kraj podpoří hospicovou péči 22 miliony korun
Foto: Královéhradecký kraj
Popisek: Královéhradecký kraj, logo.

„Vyhlášením dotačního programu podporujeme poskytovatele hospicové péče, abychom jim prostřednictvím krajských peněz pomohli zajistit jejich fungování a další rozvoj služeb pro vážně nemocné, kteří chtějí závěr života prožít doma, ve svém prostředí a mezi svými,“ zdůvodňuje náměstkyně hejtmana Martina Berdychová odpovědná za sociální oblast.

Anketa

Blíží se konec Zemanova mandátu. Jakou školní známkou hodnotíte jeho prezidentství? (Hlasování od 22. 8. 2022)

58%
13%
10%
9%
10%
hlasovalo: 16883 lidí

Hospicovou péči tvoří souhrn lékařských, ošetřovatelských, rehabilitačně-ošetřovatelských a poradenských činností poskytovaných nevyléčitelně nemocným pacientům. Krajský dotační program je přímo určený na spolufinancování této péče o pacienty, kteří vyčerpali možnosti kauzální léčby a nyní u nich pokračuje léčba symptomatická, která u pacientů minimalizuje bolesti a mírní všechny obtíže jejich diagnózy i případných komplikací. Služby mobilního hospice v loňském roce využilo zhruba 380 pacientů. Přes 410 pacientů za rok pak využilo pobytové hospicové péče. V Královéhradeckém kraji stabilně hospicovou péči zajišťuje pět domácích hospiců a kamenný Hospic Anežky v Červeném Kostelci s kapacitou 30 lůžek pro paliativní péči. Poskytovatelé těchto služeb budou moci své žádosti doručit Krajskému úřadu Královéhradeckého kraje od 17. října do 16. listopadu 2022.

Veškeré informace a potřebné formuláře k podání žádosti o dotaci kraj zveřejní na svých webových stránkách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

20:48 Vězeňská služba: Pietní vzpomínka k výročí Pražského povstání

V rámci oslav výročí Pražského povstání se dnes konal vzpomínkový pietní akt na místě bývalého nacis…