Kratochvílová trénovala u Lipna atletickou abecedu

19.08.2015 14:30

Středa patřila na Lipno Sport Festu další velké sportovní osobnosti. Držitelka světového rekordu na 800 metrů Jarmila Kratochvílová zahájila dopoledne ČEZ Běžeckou školu, když vedla rozcvičku a učila sportovce atletickou abecedu. Na Lipno přijela díky pozvání spolupořadatelky festivalu Kateřiny Neumannové.

Kratochvílová trénovala u Lipna atletickou abecedu
Foto: Eva Černíková
Popisek: Kratochvílová vedla běžeckou rozcvičku.

„Jarmilu znám už dlouhou dobu a ještě když jsem závodila, jezdila i se svými svěřenkyněmi Ludmilou Formanovou a Hankou Benešovou v zimě na běžky. Bavily jsme se i o lyžování a známe se i z celé řady akcí. Proto mám velkou radost, že tady může běžkyním a běžcům předávat své zkušenosti,“ konstatovala Neumannová. Atletická legenda Kratochvílová dorazila na Lipno těsně před desátou a už na ní čekali trenéři i asi tři desítky běžců včetně dětí.  „Jsem tady na Lipně poprvé a musím říci, že je to trochu ostuda, ale neměla jsem zatím moc času. Ještě teď jsem volala svým svěřenkyním do Čáslavi kvůli tréninku,“ sdělila Kratochvílová.  Trenérka, která vychovala například mistryni světa na osmistovce Ludmilu Formanovou, stále vede v Čáslavi svou tréninkovou skupinu.  Na začátku ČEZ Běžecké školy pomáhala běžcům s atletickou abecedou. „Rozcvička je velmi důležitá a je dobré jednotlivým svalovým potížím předcházet. Většinou ji běžci dělají poctivě, až když cítí nějaký problém,“ podotkla Kratochvílová. Pak už radila malým i dospělým běžcům jak správně zakopávat, dělat skiping i další prvky atletické abecedy. „Pro mě je tu v běžecké škole, tak nějak všechno nové. Chodím si občas zaběhat a musím říci, že patní Kratochvílová i trenér jsou naprosto super,“ pochvalovala si běžkyně Pavla Loudová.


Jarmila Kratochvílová si hned po příjezdu povídala se svou kamarádkou Kateřinou Neumannovou. 

Ve středu se na Lipně závodilo v orientačním běhu a velký zájem měli sportovci také o cvičení s Lucií Jelínkovou, nebo inline bruslení. „Už nyní je čtvrtý ročník festivalu nejnavštěvovanější.  Těšíme se proto už na pátek a víkend, kdy bude festival gradovat multimediální laserovou show, závody v paddleboardech a celou řadou dalších sportovních akcí se známými osobnostmi,“ konstatovala manažerka festivalu Eva Černíková.

Ve čtvrtek čeká návštěvníky Lipna cvičení s Evou Pšeničkovou, mohou se vydat na 60 a 90 kilometrů dlouhé vyjížďky na kole podél přehrady, a nebude chybět ani tradiční pohádka od Studia dell arte - Šípková Růženka

Čtvrtek 20. 8.

10:00 - 17:00 - Půjčovna bruslí, půjčovna koloběžek, půjčovna kol Author, paddle boardy - s obsluhou
10:00 - 11:00 - Výuka inline bruslí s lektorem
10:00 - Cyklistická vyjížďka okolo Lipna (dvě trasy 60 a 90 km)
10:00 - 12:30 - Klub lišáka Foxe – zábavné hlídání dětí
11:00 - 12:00 - Cvičení nejenom pro ženy s Evou Pšeničkovou, bodystyling, aerobic
14:00 - 17:00 - Klub lišáka Foxe – zábavné hlídání dětí
15:00 - 16:00 - Výuka inline bruslí s lektorem
16:00 - 17:00 - Cvičení nejenom pro ženy s Evou Pšeničkovou, super břicho
17:30 - Studio dell arte - Šípková Růženka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…