Kroměřížská nemocnice spustila novou kotelnu

07.12.2014 18:29

Provoz nové kotelny s teplovodním systémem zahájila ve čtvrtek 4. prosince Kroměřížská nemocnice a.s.. Slavnostního setkání se mimo vedení společnosti zúčastnili také zástupci Zlínského kraje a Města Kroměříž.

Kroměřížská nemocnice spustila novou kotelnu
Foto: Kroměřížská nemocnice
Popisek: Kroměřížská nemocnice spustila novou kotelnu.

Cílem stavební akce byla realizace nového teplovodního topného systému a vybudování  nové teplovodní kotelny se 2 plynovými kotli přímo v areálu Kroměřížské nemocnice. „Nově je kotelna umístěna v přístavbě budovy ředitelství. Do její výstavby přiváděla nemocnice teplo z kotelny, která byla v areálu Psychiatrické nemocnice,“ vysvětlila Lenka Mergenthalová, předseda představenstva Kroměřížské nemocnice s tím, že kotelna je připojena k rozvodům plynu přes nově vybudovanou regulační stanici plynu.

„Rozvody plynu jsou vedeny převážně ve stávajících  trasách topných kanálů  a jsou přivedeny do stávajících výměníkových stanic, které jsou nově vystrojeny. Součástí trubních rozvodů je také datová kabeláž pro řízení a monitoring předávacích stanic,“ popsala členka představenstva zodpovědná za provozní úsek Hana Příleská.

Náklady na výstavbu celého systému se pohybují ve výši téměř 51 milionů korun. „Více než 25 milionů korun bylo spolufinancováno z Operačního programu životního prostředí fondů Evropské unie, dalších více než 25 milionů korun do akce vložil Zlínský kraj,“ doplnila Příleská.

Dodala, že rekonstrukce tepelného hospodářství Kroměřížské nemocnice byla zahájena letos v květnu, ukončena byla o pět měsíců později zkušebním provozem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

11:11 Fine Gusto Nature: Sušené maso z Česka putuje do několika armád Evropy, ale i na Ukrajinu

Český výrobce sušeného masa Fine Gusto Nature je jedním z největších producentů sušeného masa ve stř…