Kupte si ojeté auto se zárukou. A ještě na tom vydělejte 10 procent ročně

19.08.2016 22:05

Nová alternativa nákupu a prodeje vozu přes internet. To je online platforma Carismo. Do konvertibilních certifikátů jejího provozovatele budou moci investoři na investiční platformě Fundlift investovat od pátku 19. srpna za atraktivní úrok 10 % ročně. Společnost ISOLINE díky Fundliftu nalezla silného investora. Zásadní část emise dluhopisů upíší fondy Natland Group.

Kupte si ojeté auto se zárukou. A ještě na tom vydělejte 10 procent ročně
Foto: Carismo
Popisek: Portál Carismo.

Internetový portál s auty Carismo cílí především na lidi, kteří dříve byli zvyklí nakupovat či prodávat ojeté vozy na základě inzerátů a bazarů. Přidává právní podporu, prověření historie vozů, podrobnou cenovou analýzu a velmi důkladnou nezávislou kontrolu technického stavu vozu. Technickým partnerem Carisma je největší servisní síť v České republice BestDrive nadnárodní společnosti Continental AG. Vlastnictví vozů ověřuje Cebia, leader na českém trhu prověřování historie vozů.

„Dle statistik českého trhu vychází, že ročně se prodá 620 tisíc ojetých vozů, z toho 330 tisíc nejde přes bazary, ale je to přímý prodej – takzvaný P2P. Do této filosofie Carismo zapadá, nikdy nebudeme bazarem, ale férovým zprostředkovatelem prodeje a nákupu vozu. Lidem, kteří prodávali do bazarů nabídneme vyšší prodejní cenu, těm, kteří v bazarech nebo na inzerci nakupovali pak detailní technické a cenové parametry vozu, které by jinde nenašli. Ve všech směrech jsme tak výhodnější než tradiční způsoby, protože klademe důraz na transparentnost,“ říká spoluzakladatel Carisma  Jakub Kábrt.

Platforma Carismo byla úspěšně spuštěna v dubnu 2016. Na další rozvoj služby a na akvizici nových zákazníků nyní poptává na Fundliftu společnost Hollar Ventures, provozovatel platformy Carismo, celkem 2 miliony korun formou 2-letého konvertibilního investičního certifikátu s 10% ročním úrokem. Certifikát je v případech konverze směnitelný do základního kapitálu společnosti, tedy za podíl ve firmě. Podrobné informace o investici budou dostupné od 19. srpna na Fundliftu.

„Carismo má velmi silný tým a přináší službu, který může znamenat významnou disrupci na velkém trhu. Marek Moravec, jeden ze dvou spoluzakladatelů, úspěšně založil a rozvíjel pro globálního internetového giganta Rocket Internet startupy po celém světě. Jakub Kábrt je skutečný znalec aut a technický expert, který vyvíjí komponenty pro automobilku BMW,“ říká Andrea Lauren, šéfka Fundliftu.

Fundlift informuje o úspěšném úpisu 4-letého dluhopisu v objemu 7,38 milionů korun společnosti ISOLINE. Částku 3,2 milionu korun investovaly dnes private equity fondy Natland Group.

„Natland Group se rozhodl investovat do emise dluhopisu společnosti Isoline, protože to je jedna z mála českých výrobních společností v oblasti consumer goods, která má skutečně inovativní produkt s velkým exportním potenciálem. Líbí se nám, že nápoje Isoline jsou založeny na doplňcích zdravé výživy a že na jejich vývoji spolupracují špičkoví čeští sportovci. Natland český vrcholový sport podporuje a vidíme mnoho možností, jak nápoje Isoline na domácím i českém trhu společně prezentovat a jak společnosti pomoci k dalšímu úspěšnému růstu“, říká Tomáš Raška, Managing Partner Natland Group.

Po investici fondů Uptown do EnLog je to již druhá investice ze strany finančních investorů na Fundliftu. To ukazuje, že i profesionální investoři opakovaně na Fundliftu nacházejí atraktivní investiční příležitosti a podporují nadějné české projekty,“ dodává Andrea Lauren.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Komerční článek

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

16:08 Finanční správa posílá údaje k zaplacení daně z nemovitých věcí

Finanční správa začala poplatníky vyrozumívat o nové výši daně z nemovitých věcí. Zhruba milion drži…