LG sníží emise skleníkových plynů v Evropě do roku 2020 o 15 %

17.11.2012 15:07

Korejský gigant plánuje výrazné snížení spotřeby energie v evropském regionu.

LG sníží emise skleníkových plynů v Evropě do roku 2020 o 15 %
Foto: LG
Popisek: LG

Závazek snížit emise skleníkových plynů v Evropě o 15 procent do konce roku 2020 oznámila společnost LG Electronics. Hodnoty emisí by tak byly srovnatelné s rokem 2010.

 „Zavázali jsme se k zavedení takzvaných „zelených“ iniciativ s cílem šetřit energii a snižovat uhlíkovou stopu,“ říká Martin Malý, tiskový mluvčí LG Electronics. „Do konce tohoto desetiletí se chceme dostat pod úroveň roku 2010 a dostát tak našemu závazku. Cílem je snížení emisí o 15 procent,“ dodává Martin Malý.

Společnost LG rovněž prozradila metody, pomocí kterých chce splnit své sliby. Jsou to především:

  • Zlepšený monitoring a měření emisí;
  • Pobočky a zastoupení budou využívat energii z obnovitelných zdrojů;
  • Snížení spotřeby energie v budovách LG;
  • Zapojení zaměstnanců s cílem změnit situaci co nejdříve.

Oznámení dále zdůrazňuje fakt, že snížení emisí skleníkových plynů v Evropě není prvním rozhodnutím LG chovat se šetrněji k životnímu prostředí. Ve Spojených státech už přeměna začala, do roku 2020 chce LG snížit emise o 50 %, tedy na hodnoty podobné roku 2007.

„Již čtyři roky v řadě nás korejský Carbon Disclosure Project vybírá za členy iniciativy Carbon Management Global Leaders Club,“ říká Martin Malý. Carbon Disclosure Project je nezisková organizace, jež se snaží snížit emise skleníkových plynů na minimum a spolupracuje s největšími světovými firmami. Hodnotí způsoby a postupy při snižování produkce skleníkových plynů, opatření v návaznosti na klimatické změny a míru informování o emisích. LG dlouhodobě patří k nejlepším korejským firmám právě v oblasti zveřejňování úrovní emisí uhlíku, na jejichž snížení se zaměřuje, stejně jako na zvyšování energetické účinnosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…