Laudát (TOP 09): Předlistopadové praktiky se Andreji Babišovi zaryly pod kůži

13.06.2014 13:44

Řeč na 10. schůzi PS PČR dne 13. 6. 2014 k návrhu státního závěrečného účtu České republiky za rok 2013.

Laudát (TOP 09): Předlistopadové praktiky se Andreji Babišovi zaryly pod kůži
Foto: Hans Štembera
Popisek: František Laudát

Dámy a pánové, vážený pane místopředsedo, děkuji za slovo.

Já si myslím, že pan Babiš tady ukázal, jaká je vaše vize společnosti. Nechápu, proč se soudí na Slovensku. Já myslím, že každým svým projevem, každým svým vystoupením, tím, co kde řekne a udělá, dokazuje (Poslanci ANO se smějí.), že jeho praktiky před rokem 1989 se mu tak zaryly pod kůži, že se jich nemůže zbavit ani dokonce po dvaceti letech. (Poslanci ANO protestují.)

Já se nestarám o jeho kšefty. Nestarám se o to, jak stavěl do haptáku expremiéra, který se dneska dal na cestu k Bohu. Nestarám se o to, jestli se kamarádil nebo nekamarádil s Rittigem. Je to jeho věc. A každý slušný člověk by se měl starat o to, o co se starat má.

Včera na rozpočtovém výboru - teď už konečně chápu, proč absolutně nezvládá Ministerstvo financí a já jsem dokonce velice vážně zvažoval po jeho včerejším trapném expozé na rozpočtovém výboru, že sem dám návrh na zařazení bodu "fungování Ministerstva financí". Minulý týden fiasko, co se týkalo rozpočtu institucí, které mají statut nezávislý, tak to muselo být kvůli panu Babišovi na dvakrát, resp. jeho resortu. To, co tam předváděl, byl festival trapnosti. A nebyla to moje slova, která tam řekl předseda Ústavního soudu.

Já vám něco řeknu, vážení. Zaznělo to tadyhle z této lavice (ukazuje levou rukou na levou část vládní lavice). Je to poprvé v mé kariéře, kdy jsem neprojednal rozpočet své instituce s Ministrem financí. Je to poprvé, kdy sem nepředkládám s Ministerstvem financí konsenzuální rozpočet. A je to poprvé, kdy jsem na Ministerstvu financí potkal nesvéprávné lidi.

Reakce na sebe nedala dlouho čekat. Když se podíváte, tak už včera běželo na lidovkách, jak prostě si Ústavní soud chtěl nehorázně opatřit dvě drahá auta.

Ing. František Laudát

  • Předseda Klubu angažovaných nestraníků (KAN)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PSP ČR

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

19:15 Památník Lidice: Prohlášení k uspořádání veřejné sbírky na restaurování Památníku dětských obětí války

Protože se k našemu rozhodnutí uspořádat veřejnou sbírku na restaurování Památníku dětských obětí vá…