LeasePlan v 1. pololetí: čistý zisk 171 mil. eur, růst o 39 %

17.08.2013 19:40

Společnost LeasePlan Corporation, globální jednička v oblasti správy firemních automobilových flotil, dosáhla v prvním pololetí letošního roku čistého zisku ve výši 171 milionů eur.

LeasePlan v 1. pololetí: čistý zisk 171 mil. eur, růst o 39 %
Foto: LeasePlan
Popisek: Logo společnosti LeasePlan

To značí 39% nárůst v porovnání se stejným obdobím loňského roku, v němž čistý zisk činil 123 milionů eur. Počet vozidel, která má společnost ve správě, vzrostl od začátku letošního roku do 30. června přibližně o deset tisíc na 1,36 milionu.

LeasePlan působí ve 31 zemích pěti kontinentů včetně České republiky. Letos si připomíná 50. výročí svého vzniku. „Rok, ve kterém slavíme 50. narozeniny, začal dobře. Přes pokračující nejistotu na trhu dokázal LeasePlan dosáhnut silného výsledku,“ řekl generální ředitel LeasePlan Corporation Vahid Daemi.

LeasePlanu se dařilo i přes ekonomické problémy, s nimiž se potýká řada regionů, ve kterých působí. Jedním z důvodů bylo i mírné zlepšení na trhu ojetých vozů v některých zemích. LeasePlan je specialista na operativní leasing aut – svým klientům je pronajímá na předem určenou dobu. Zákazník během kontraktu může využívat celou řadu doprovodných služeb. Na konci pronájmu vrátí vůz LeasePlanu, který jej prodá na trhu ojetin. Dosažená cena má zásadní vliv na rentabilitu celého obchodu.

LeasePlan je globálním i tuzemským lídrem v operativním leasingu automobilů – profesionální správě firemních autoparků. Je zastoupen ve 31 zemích a jeho celkový vozový park čítá 1,36 milionu automobilů. Díky unikátnímu řešení account managementu LeasePlan dlouhodobě obhospodařuje klienty s různou velikostí flotil, kdy se každému zákazníkovi věnuje tým profesionálů. V roce 1996 přivedl operativní leasing do České republiky a stal se jedničkou tuzemského trhu. Dnes tady pečuje o autoparky přibližně tisícovky klientů a ve své flotile má téměř 18 tisíc vozidel. Více informací na: www.leaseplan.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

19:19 ČEZ: Infocentrum JE Dukovany zve na speciální zábavně naučný dětský program „Po stopách elektřiny“

Energetici na sobotu 4. května připravili pro malé návštěvníky speciální program zaměřený na výrobu …