Lékárny při kontrolách ČOI na severu Moravy neobstály

15.05.2018 16:49

Česká obchodní inspekce Olomouckého a Moravskoslezského kraje provedla na základě častých dotazů spotřebitelů kontroly volně prodejného sortimentu v lékárnách. Celkem uskutečnila 49 kontrol a porušení zákona inspektoři zjistili u 36 z nich, což je 73 %.

Lékárny při kontrolách ČOI na severu Moravy neobstály
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lékárna, ilustrační foto

Česká obchodní inspekce provedla v Olomouckém a Moravskoslezském kraji 49 kontrol v lékárnách. Zaměřila se na prodej volného doplňkového sortimentu, který nespadá do rámce lékárenské péče. Konkrétně se jednalo o kontroly poctivosti prodeje, řádné označení nabízených výrobků cenou, povinnými informacemi o výrobcích, reklamace, slevy a doklad o zakoupení. Nedostatky byly zjištěny u 36 prodávajících, tj. v 73 %, kdy nejvíce (ve 32 případech) neinformovali spotřebitele řádně o ceně výrobků v prodejní nabídce v souladu s cenovými předpisy nebo prodávající (ve 4 případech) neinformovali spotřebitele jasným, srozumitelným a snadno dostupným způsobem o subjektu mimosoudního řešení spotřebitelských sporů.

Česká obchodní inspekce za zjištěné nedostatky uložila 34  pokut formou příkazu na místě v celkové hodnotě 80 500 Kč. Ve dvou případech jsou zjištěné nedostatky řešeny ve správním řízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Nelegální přepravy minerálních olejů na severu Čech

11:44 Celní správa: Nelegální přepravy minerálních olejů na severu Čech

Během jednoho dne odhalili celníci na Teplicku tři nelegální přepravy minerálních olejů ze sousedníh…