Lesy ČR: Besedy a virtuální procházky lesem

29.01.2020 9:39

Diskuse s veřejností letos ve všech krajích připravil na více než 120 místech v zemi státní podnik Lesy České republiky. Zaujmou každého včetně rodin s dětmi. Diskusní setkání státních lesníků s veřejností odstartují v březnu.

Lesy ČR: Besedy a virtuální procházky lesem
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Jak se Lesy České republiky potýkají s kůrovcovou kalamitou, kdy kalamita skončí, jak pokračuje obnova krajiny nebo jaké budou nové lesy, které se sázejí a budou sázet v jejich regionu i celé republice. To všechno veřejnost zajímá a lesníci odpovědí – během celého roku a ve všech krajích.

„Půjdeme na náměstí, na sportovní a kulturní akce, lesnické či myslivecké slavnosti, do škol i domovů pro seniory. Chceme diskutovat s veřejností a představit jí lesy nové generace. Lesy, které jsou a budou opravdu jiné než ty, na které jsme zvyklí. Smíšené, různověké s více patry dřevin a keřů, a tak i odolnější vůči změnám klimatu,“ říká Josef Vojáček, generální ředitel Lesů ČR, a pokračuje: „Jsme připraveni naslouchat, reagovat na připomínky, ale i vyvracet mýty a omyly, které se kolem kůrovce, obnovy lesa a krajiny vytvářejí. Mimo jiné chceme také vzbudit zájem mladých lidí, kteří si lesnictví a práci v lese vyberou jako své povolání“.

Lidé se o termínech diskusních akcí dozvědí například z mobilní aplikace Klub nového lesa, kterou Lesy nedávno zprovoznily, a také z webových portálů podniku a médií. Pro zaregistrované členy klubu jsou připravené dárky a výhody od tradičních partnerů podniku.

Kromě toho se v kalamitních oblastech chystají i další setkání s občany a zástupci místních samospráv nazvané Lesy pro budoucnost. „Představíme výsledky našich hlavních programů - Sázíme lesy nové generace, zaměřeného na podobu a vlastnosti nových lesních porostů a Vracíme vodu lesu, jehož cílem je obnova a budování stovek malých vodních děl, potoků, tůněk a mokřadů. Využijeme tradiční edukativní metody, naučné hry i nejmodernější interaktivní prvky včetně virtuální reality,“ dodává Vojáček.

Díky speciálním brýlím se lidé v několika lokalitách ocitnou ve virtuální realitě dnešního lesa zdevastovaného kůrovcovou kalamitou a v tom, který vyroste za dvacet, třicet let. V každé místě projdou tři sta čtverečních metrů, někde i přebrodí potok nebo se potopí pod hladinu lesní tůně a budou sledovat život pod vodou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…