Lesy ČR: Dřevěná lávka u hradu Veveří patří mezi vítěze vítězů ankety Dřevěná stavba roku 2015

23.10.2015 17:37

Vítěze vítězů ankety Dřevěná stavba roku 2015 vyhlásila ve čtvrtek 22. října v Kostelci nad Černými lesy Nadace dřevo pro život. Spolu s dalšími sedmi stavbami uspěla i dřevěná lávka u hradu Veveří v Jihomoravském kraji, kterou nechal postavit podnik Lesy ČR.

Lesy ČR:  Dřevěná lávka u hradu Veveří patří mezi vítěze vítězů ankety  Dřevěná stavba roku 2015
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

V jubilejním pátém ročníku se o přízeň veřejnosti ucházeli pouze vítězové ankety z minulých let. Sečteno bylo 13 867 hlasů. Ty rozhodly.

Dřevěná lesní lávka ve Veveří je od roku 2007 součástí přístupové cesty od zastávky lodní dopravy na hrad. Patří mezi stavby, které zaujmou přírodním materiálem i přirozeným umístěním do členitého terénu v okolí hradu. Pěší i cyklisty převádí na 80 metrech přes meandry místního potoka Veverky.

Další dřevostavby, hřiště, roubené domy a jiné objekty ze dřeva začnou jejich tvůrci přihlašovat do anketního ročníku 2016 už 1. listopadu. Výsledky oznámí pořádající nadace na jaře 2016. Rozhodne veřejnost i odborná porota. „Za Lesy ČR nominujeme novou dřevostavbu krajského ředitelství v Českých Budějovicích. Věříme, že uspěje,“ uvedl obchodní ředitel podniku Radovan Srba.

Více se o celé anketě a vítězích dočtete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

16:05 Správa jeskyní ČR: Koněpruské jeskyně zakládají novou tradici kulturních pořadů v podzemí

Od letošního jara, souběžně s otevřením nového Domu přírody Českého krasu, uvádějí Koněpruské jeskyn…