Lesy ČR: Na stezce z Hamrů na Velký Ostrý na Šumavě leží stromy, cesta je uzavřená

23.04.2018 16:31

Frekventovaný turistický chodník na vrchol Velkého Ostrého na Šumavě, který je součástí naučné stezky, poničily stromy. Cesta je uzavřená.

Lesy ČR: Na stezce z Hamrů na Velký Ostrý na Šumavě leží stromy, cesta je uzavřená
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

„Dosud byla lokalita pod sněhem. Nyní jsme zjistili, že těsně pod vrcholem leží asi 150 m3 smrkového dříví,“ uvedl lesní správce z Klatov Libor Hanzlík. Stromy jsou vyvrácené v příkrém kopci na skále, na místo se nedostane mechanizace ani koně. Těžit a odkorňovat stromy budou sami těžaři. „Předpokládám, že na konci června bude hotovo a o prázdninách už chodník zpřístupníme,“ řekl správce Hanzlík z Lesů ČR.

O nedostupnosti stezky se turisté dozvědí v informačním centru v Železné Rudě a Nýrsku a také na Obecním úřadě v Hamrech na Šumavě. Přímo na místě lesníci instalovali pásky a vysvětlující tabule. „V tomto týdnu požádáme státní správu o vydání zákazu vstupu do lesa,“ dodal Hanzlík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…