Lesy ČR: Populaci pstruha rozšířilo v jizerskohorských tocích deset tisíc plůdků

21.04.2021 11:48

Populaci pstruha obecného potočního se v jizerskohorských tocích spravovaných Lesy ČR podařilo rozšířit i letos na jaře. Vodohospodáři spolu s tamějšími správci CHKO vysadili deset tisíc plůdků.

Lesy ČR: Populaci pstruha rozšířilo v jizerskohorských tocích deset tisíc plůdků
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

Stávající populace pstruha se tak posiluje už čtrnáctým rokem. Vždy na tocích ve správě Lesů ČR, na nichž se rybářsky nehospodaří, nebo kde se odlovily ryby kvůli stavebním pracím v korytě toku. Letošní plůdky pocházejí z líhně frýdlantského Českého rybářského svazu.

„Tentokrát jsme je vysadili na Arnoltickém potoce, Malém Sloupském potoce a jeho levostranném přítoku od Poledníku, na Heřmanickém potoce, na levostranném přítoku Olešky ze Špičáku a na pravostranném přítoku Černé Nisy v Kateřinkách,“ řekl Karel Fišer, ředitel východočeského oblastního ředitelství Lesů ČR.

Kromě tohoto projektu v regionu spolupracují Lesy ČR s kolegy z CHKO a jihočeskou univerzitou také při vysazování střevle potoční a dvouletého pstruha potočního.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…