Lesy ČR: Projekt LYŽUJ LESY se přesouvá na Šumavu. Druhý závod se pojede v úterý ve Vimperku

02.02.2018 15:04

Po úspěšném odstartování nového projektu pro základní školy a víceletá gymnázia na Božím Daru, kde v lednu v prvním závodě startovalo téměř 180 žáků, se seriál běžeckých závodů LYŽUJ LESY přesouvá na Šumavu. Druhý podnik se pojede v úterý 6. února ve Vimperku.

Lesy ČR: Projekt LYŽUJ LESY se přesouvá na Šumavu. Druhý závod se pojede v úterý ve Vimperku
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

Závod volnou technikou bude stejně jako na Božím Daru zaměřen zejména na obratnost. Účastníky čeká na trati areálu Vodník hned několik různých překážek v podobě skoků, osmičky, slalomu či otočky, které budou muset v co nejkratším čase zdolat. Na každém ze stanovišť bude dohlížet pořadatel, který bude kontrolovat správné provedení zdolání překážky.

Fischer Ski klub Šumava Vimperk, jenž je pořadatelem závodu, je připraven v omezeném množství a po předchozí domluvě zajistit lyžařskou výzbroj pro žáky, kteří nemají k dispozici vlastní. Každý účastník závodu bude navíc moci zdarma využít možnosti navoskování lyží od odborníků.

Mladí běžkaři na lyžích budou rozděleni do čtyř věkových kategorií podle školních ročníků a také podle toho, zda jsou začátečníky, nebo už jsou registrování v některém lyžařském oddílu. První kategorie se na trať vydá v 10 hodin.

Kategorie         délka tratě - neregistrovaní registrovaní
1.-2. třída ZŠ                                     150 m            300 m
3.-5. třída ZŠ                                     300 m            600 m
6.-7. třída ZŠ                                     900 m          1200 m
8.-9. třída ZŠ                                     900 m          1200 m

Základní školy a víceletá gymnázia mohou své žáky přihlašovat předem do 5. února prostřednictvím on-line formuláře ZDE či mailu ZDE, nebo osobně v den závodu od 8:30 do 9:15.

V pilotním ročníku projektu LYŽUJ LESY, který vznikl díky partnerství Úseku běžeckých disciplín Svazu lyžařů ČR a státního podniku Lesy ČR, jsou na programu celkem čtyři závody ve čtyřech různých regionech. Po Božím Daru a Vimperku budou následovat podniky v Jablonci nad Jizerou (13. 2.) a v Novém Městě na Moravě (21. 2.).

„Důraz klademe na začínající a neregistrované běžkaře, kterým přizpůsobíme trať závodu. Chceme dětem zábavnou a atraktivní formou představit svět běžeckého lyžování,“ říká sportovní ředitel Úseku běžeckých disciplín SLČR Lukáš Sacher. „Proto věnujeme pozornost běžeckým disciplínám Svazu lyžařů ČR, ale i novému závodu pro základní školy LYŽUJ LESY. Zájem tak chceme vzbudit u řady mladých nadšenců,“ říká generální ředitel státního podniku Lesy ČR Daniel Szórád.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

11:08 LIBERTY Ostrava: Restrukturalizační plán byl schválen valnou většinou věřitelů

Věřitelé společnosti LIBERTY Ostrava schválili restrukturalizační plán, pro který hlasovalo více než…