Lesy ČR: Silná vichřice poničila lesní porosty v okolí města Krnova

19.06.2013 15:50

Lesníci sumarizují rozsah vichřicí způsobených škod. Vyhlášen je zákaz vstupu do kalamitou zasažených lesů.

Lesy ČR: Silná vichřice poničila lesní porosty v okolí města Krnova
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Oblastí kolem města Krnova na Bruntálsku v Moravskoslezském kraji se v úterý večer přehnala velmi silná vichřice, která za sebou zanechala spoušť v podobě velkého množství popadaných stromů. Škody jsou i v lesních porostech spravovaných státním podnikem Lesy ČR. „Podle našich prvotních odhadů může být kalamitní plocha velká až 18 hektarů a objem poškozeného dřeva může dosáhnout až 6000 m³. Popadané stromy se nacházejí v námi spravovaných lesních revírech Hošťálkovy a Cvilín. Rozsah škod bude postupně dále upřesňován,“ informuje ekonomický ředitel Lesů ČR Michal Gaube, pověřený zároveň řízením LČR. Vichřice poškodila také lesní porosty ve správě města Krnov.

„Naše místní organizační jednotky úzce spolupracují s Městským úřadem v Krnově. Po naší vzájemné komunikaci město vyhlásilo zákaz vstupu veřejnosti do kalamitou postižených lesů. Toto rozhodnutí vítáme, protože v případě pohybu osob v zasažených oblastech by mohlo dojít k vážnému úrazu. Bezodkladně přistoupíme k likvidaci následků. Budeme se snažit, abychom poškozené dříví zpracovali nejpozději do 3 měsíců,“ doplňuje Michal Gaube.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lesy ČR

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…