Lesy ČR: V České Skalici začne sanace skály, uzavřená cesta se dá obejít po značené pěšině

29.05.2018 21:37

Opukový masiv na frekventované lesní cestě z České Skalice do Ratibořic v Královéhradeckém kraji zajistí Lesy ČR. Podle předpokladu začnou práce 4. června a potrvají do konce října. Podnik zaplatí téměř 6,3 milionů korun bez DPH. Cesta bude uzavřená, dá se obejít po značené stezce.

Lesy ČR: V České Skalici začne sanace skály, uzavřená cesta se dá obejít po značené pěšině
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Lesy ČR coby správci pozemku začnou sanovat 410 metrů dlouhou a 26 metrů vysokou opukovou skálu u využívané lesní cesty. „Po očištění skalních stěn se odtěží nestabilní bloky, spáry a pukliny se zaplombují. Pod vystupujícími římsami budou kamenné dozdívky z pískovce, v nebezpečných úsecích se provedou palisády s dřevěnou výplní, přirozené bariéry vytvoří kmeny. Skalní bloky se lokálně ukotví,“ popsal sanaci skály tamější lesní správce Jiří Mička.

Kameny se poprvé uvolnily v únoru 2016. Masiv bylo třeba celkově stabilizovat a zajistit. Podnik tedy připravil letošní projekt. „Lesní cestu pod sanovanou skálou kvůli bezpečnosti po dobu provádění prací uzavřeme. Pěší a cyklisté se dostanou do Ratibořic po vysečené pěšině vzdálené od původní cesty několik metrů. Bude v obou směrech označená sloupky a páskami,“ dodal Mička.

Státní podnik Lesy ČR obhospodařuje více než 1,2 miliony hektarů lesního majetku, tedy šestinu plochy ČR a zhruba polovinu lesů v ČR. Pečuje o více než 39 tisíc kilometrů vodních toků, tedy přibližně o třetinu délky vodních toků a bystřin v ČR.

Lesy ČR jsou držiteli osvědčení v systému PEFC, a to na celé výměře spravovaného lesa. Uvedené osvědčení je dokladem, že LČR v lesích hospodaří v souladu se schválenými standardy trvale udržitelného hospodaření.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

13:04 ČEZ: Uzávěrka 10. ročníku soutěže „Vím proč“ se blíží

Už jen necelý měsíc mohou žáci základních a středních škol posílat videa do soutěže „Vím proč“ o nej…