Lesy ČR: Vánoční stromky letos potěší děti ve 170 zařízeních

10.12.2019 12:46

Lesníci ze státního podniku rozvážejí 400 stromků do 170 pobytových dětských zdravotnických a sociálních zařízení, které o to požádaly v tradičním adventním projektu Lesů České republiky nazvaném „Vánoční stromky dětem“.

Lesy ČR: Vánoční stromky letos potěší děti ve 170 zařízeních
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR - logo

V letošním šestém ročníku projektu se nejvíce zástupců dětských zařízení ozvalo z Ústeckého kraje, na osmnáct míst tam lesníci povezou 48 stromků. V Moravskoslezském kraji pak smrky a borovice objednalo patnáct dětských domovů, Klokánků a jiných organizací, ve Zlínském čtrnáct. Na třináct míst se stromky doručí v Jihomoravském a Olomouckém kraji, tedy obdobně jako v minulých letech. „Stromečky pochází z prořezávek, takže by v lese stejně nezůstaly. Potěší tedy děti i jejich pečovatele či zdravotníky a v takovém množství jsme v regionech i schopní je dopravit na místo,“ řekl Josef Vojáček, generální ředitel Lesů ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…