Lesy ČR: Vodní nádrž Bojanovice – Hubert na Znojemsku prošla díky Lesům ČR rekonstrukcí

06.09.2014 8:58

Jen necelý 1,5 kilometru jižně od obce Bojanovice na Znojemsku v Jihomoravském kraji se na Hlubokém potoce nachází Lesy ČR kompletně zrekonstruovaná průtočná vodní nádrž Bojanovice – Hubert.

Lesy ČR: Vodní nádrž Bojanovice – Hubert na Znojemsku prošla díky Lesům ČR rekonstrukcí
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

V průběhu provedené renovace za více než 2,5 milionu korun se Lesům ČR podařilo nejen zvýšit její objem, ale také zvětšit zatopenou plochu na 1,4 hektarů. Nádrž leží v nadmořské výšce 320 metrů v katastrálním území Bojanovice u Znojma a Hluboké Mašůvky.

Na konci zátopy nádrže Lesy ČR navíc vybudovaly dva oddělené mokřady o rozloze skoro 600 m2 a hloubce cca 1 metr s různými sklony břehů upravenými jako biotop pro obojživelníky. Nádrž je situována v   přírodním parku Jevišovka. Z důvodu výskytu čolka velkého (Triturus cristatus) je současně vyhlášena jako evropsky významná lokalita soustavy Natura 2000. Nové oddělené mokřady výrazně napomáhají ke zdárnému vývoji mokřadních a na vodu vázaných společenstev organismů.

Nedaleko vodní nádrže vede cyklotrasa č. 5265 Hluboké Mašůvky, rozc. - Černý Les u Jevišovic. V turistické mapě je označena jako vodní plocha „U Huberta“.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

22:04 Ombudsman: Po zvýšení příspěvku na péči je nutné zajistit i jeho pravidelnou valorizaci

Zvýšení příspěvku na péči, které v pátek odsouhlasila Poslanecká sněmovna, se nevztahuje na nejnižší…