Lesy ČR přidávají vzhledem k velkému zájmu veřejnosti další dvě lokality

19.09.2019 17:56

Zájem o celostátní Den za obnovu lesa je tak velký, že Lesy ČR uspořádají akci na čtrnácti místech místo plánovaných dvanácti. Dvě nové lokality jsou nedaleko Českých Budějovic a Pardubic.

Lesy ČR přidávají vzhledem k velkému zájmu veřejnosti další dvě lokality
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

„Zájem, který jsme vyvolali, je obrovský a opravdu nás těší,“ říká Josef Vojáček, generální ředitel Lesů ČR. K účasti se spontánně hlásí jednotlivci, ale i velké skupiny. Známé osobnosti i skauti, turisté, senioři nebo orientační běžci. Také dakarští závodníci, lékaři a sestřičky z nemocnic. „Zdá se, že to bude skutečně den, který nás spojí, jak uvádíme v podtitulu akce,“ pokračuje Vojáček. 

S rostoucím zájmem veřejnosti se zapojuje také stále více zaměstnanců podniku. Už dnes působí v organizačním týmu osm set lesníků a asi dvě stě studentů lesnických škol. Akci nepořádá žádná agentura ani pořadatelská firma, ale Lesy České republiky. „Prioritou podniku je obnova lesa a krajiny. To je také důvod, proč tuto rozsahem ojedinělou akci pořádáme sami vlastními silami, jen se zapojením tradičních partnerů podniku, tedy olympioniků, skautů, Českého svazu ochránců přírody a mnoha dalších,“ uvádí Martin Zajíček, vedoucí Odboru vnějších vztahů Lesů ČR a dodává: „Chtěl bych proto požádat veřejnost o shovívavost. Nejsme v pořádání podobných akcí profesionálové, ale děláme, co je v našich silách, abychom lidem během jednoho dne po celé republice ukázali les, který už dnes sázíme a v příštích letech budeme sázet v ještě větším rozsahu. Les pro 22. století“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…