Lesy ČR prodávají nemovitosti i starší auta a vykupují lesy

21.02.2017 8:05

Nepotřebné nemovitosti, domy, byty i nebytové prostory, ale třeba také pozemky či malé vodní nádrže i použité automobily nabízí na svém webu www.lesycr.cz Lesy ČR.

Lesy ČR prodávají nemovitosti i starší auta a vykupují lesy
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Podnik zároveň vykupuje lesy, soukromé, obecní i církevní. Nabídněte je, vyzývá veřejnost a instituce.  

Podnik prodává desítky nepotřebných automobilů i nemovitostí. Třídí je na webu pomocí filtru, například podle ceny, stáří nabídky, lokality nebo organizačních jednotek Lesů ČR, na kterých se prodávaný majetek nachází.

Přehled i s fotografiemi a kompletními informacemi je zveřejněn zde:

„Prodáváme tomu, kdo ve veřejné soutěži předloží nejlepší nabídku. Rozhodující je samozřejmě cena,“ říká Jindřich Hábr, vedoucí odboru správy majetku. Pro účast ve výběrovém řízení na prodej movitých věcí je nutné vyplnit, podepsat a odeslat Prohlášení účastníka výběrového řízení. Vzor je ke stažení zde: http://www.lesycr.cz/o-nas/prodej-nepotrebneho-moviteho-majetku-lcr/Stranky/prodej-nepotrebneho-moviteho-majetku-lcr.aspx. Současně s tímto dokumentem zájemce odešle nabídku s identifikačními údaji, nabízenou kupní cenou a dalšími náležitostmi. Vítězem veřejné soutěže se stane ten, kdo podá platnou nabídku s nejvyšší kupní cenou.

Podnik zároveň vykupuje lesy, a to od všech vlastníků. „V posledních čtyřech letech jsme vydali v rámci církevních restitucí 122 tisíc hektarů. Proto vykupujeme vhodné porosty, které mají výměru větší než tři souvislé hektary nebo které přímo navazují na státní lesy. Zájem máme i o mladší porosty, a to v případě, že tyto pozemky splní arondační kritéria. Cílem je zvětšit výměru státních lesů,“ vysvětlil Igor Kalix, správní ředitel Lesů ČR. Vlastníci lesních pozemků se mohou se svou nabídkou obrátit na místní lesní správy http://www.lesycr.cz/kontakty/organizacni-jednotky/Stranky/organizacni-jednotky.aspx?UnitTypeId=16 nebo využít e-mail: lesycr@lesycr.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

10:17 Hospodářská komora: Podnikatelé a obce doporučují místo vracení PET lahví v obchodech využít síť žlutých popelnic

Pokud by se povedlo zavést v Česku moderní zálohovací systém na PET lahve s využitím QR kódu, občané…