Lesy ČR uspěly při hodnocení zadavatelů veřejných zakázek

15.02.2016 19:50

Žebříčky státních a městských firem sestavené podle kvality zadávání veřejných zakázek dnes v Praze zveřejnilo sdružení EconLab při Univerzitě Karlově. Státní podnik Lesy ČR získal 88 ze sta bodů. V kategorii „Státní firmy“ se spolu s akciovou společností ČEPRO dělí o prvenství.

Lesy ČR uspěly při hodnocení zadavatelů veřejných zakázek
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Porovnat zadavatele veřejných zakázek a informovat o jejich počínání veřejnost, to je smyslem výzkumného projektu sdružení EconLab. Cílem je poukázat na problematické i úspěšné zadavatele. Lesy České republiky získaly ocenění „Dobrý zadavatel 2014“. Bodové hodnocení vypovídá o otevřenosti zadavatele a dále o tom, zda je soutěž postavená na konkurenci. Výzkumný tým zajímala také možnost kontroly vynaložených prostředků. Jak je uvedeno na webu projektu: „Informace o zakázkách uveřejněné na profilu Lesů ČR jsou kvalitní a o zakázky se uchází dostatečný počet firem, takže se vytváří konkurence.“ Údaje čerpali výzkumníci z Věstníku veřejných zakázek a z profilu zadavatele. „Ocenění je uznáním profesionality našich zaměstnanců a samozřejmě nás potěšilo. Každá zpětná vazba navíc pomáhá ke zlepšení,“ řekl generální ředitel státního podniku Lesy ČR Daniel Szórád.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…