Lesy České republiky: Dny za obnovu lesa začnou od 18. května

12.05.2020 14:52

Dny za obnovu lesa určené pro všechny, kteří se chtějí ve svém volnu zapojit do obnovy krajiny, začnou po skončení nouzového stavu, tedy od 18. května.

Lesy České republiky: Dny za obnovu lesa začnou od 18. května
Foto: lesycr.cz
Popisek: Lesy ČR

Lesy České republiky připravují dobrovolnické akce po celé zemi. Lidé se mohou hlásit on-line na www.klubnoveholesa.cz nebo ve stejnojmenné aplikaci.

Účastníky čeká úklid lesa, stavba a oprava oplocenek kolem sazenic a příprava pasek na zalesňování. „O obnovu lesa a dění v krajině je velký zájem. Chceme vyjít veřejnosti vstříc. Lidé se mohou zaregistrovat v Klubu nového lesa a přihlásit na konkrétní akci, což je velká výhoda naší aplikace i webu. V této době tak dokážeme podle aktuální situace regulovat počet účastníků a dodržet veškerá vládní opatření,“ uvedl generální ředitel Lesů ČR Josef Vojáček. Kromě běžných prací se také budou sbírat semena a plody lesních dřevin, v létě především z břízy a na podzim z dubů a buků.

Lidé se dostanou na čerstvý vzduch a mohou sledovat, jak „jejich“ les roste. Zvaní jsou všichni, včetně rodin s dětmi.

„Většina ze čtyř set letošních plánovaných akcí pro veřejnost se tak uskuteční,“ dodal Vojáček s tím, že vše vyvrcholí 17. října celostátním Dnem za obnovu lesa, kterého se loni v celé zemi zúčastnilo 31 tisíc lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…