Lesy Praha: Kromě turistických vizitek přibyla v zookoutku spousta obyvatel

04.09.2017 14:50

Zookoutek Lesů hlavního města Prahy v Malé Chuchli se přidal na seznam turisticky zajímavých míst, na kterých můžete zakoupit turistické vizitky, a postupně si tak vytvářet jedinečné album z vašich cest. Vizitky, které vám budou připomínat návštěvu u zvířecích obyvatel Chuchelského háje, seženete v místním stánku s občerstvením v areálu zookoutku, a to za doporučenou cenu 15 korun.

Lesy Praha: Kromě turistických vizitek přibyla v zookoutku spousta obyvatel
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

Kromě turistických vizitek přibyla v zookoutku také spousta nových obyvatel. Ve výběhu u jelenů, daňků a muflonů máme několik jarních přírůstků. Na počátku července se do Chuchelského háje z polské Zoo Farma Łączna přestěhoval roční samec rysa ostrovida, kterému jsme na 16. září připravili slavnostní křtiny (a vy stále ještě můžete hlasovat v anketě o jeho budoucím jméně).

Prázdná není ani ohrada divočáků. K bachyni Bětce se přidala trojice pruhovaných sirotků z naší Záchranné stanice hl. m. Prahy pro volně žijící živočichy a další ze záchranné stanice ve Vlašimi. Po dlouhé době se v chuchelském zookoutku můžete seznámit i s kunou skalní, která rovněž pochází ze záchranné stanice ve Vlašimi.

Těšíme se, že se na nové obyvatele přijdete brzy podívat, třeba právě při příležitosti rysích křtin, které jsme spojili s naší podzimní akcí To jsem z toho jelen.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

20:48 SÚKL: MUDr. Tomáš Boráň byl jmenován ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv

Ředitelem Státního ústavu pro kontrolu léčiv se 1. května 2024 stal MUDr. Tomáš Boráň. Na základě vý…