Lesy Praha: Na Balkán vede nové schodiště z dílny naší truhlárny

02.11.2020 10:57

V říjnu letošního roku jsme v lokalitě zvané Na Balkáně v severovýchodní části Prahy 3 nainstalovali nové dubové schodiště, které spojuje Odlehlou ulici a místní zahrádkářskou kolonii.

Lesy Praha: Na Balkán vede nové schodiště z dílny naší truhlárny
Foto: Lesy Praha
Popisek: Lesy Praha

Prudkým bahnitým svahem původně vedla úzká vyšlapaná cestička, nyní se místní obyvatelé dostanou nahoru mnohem pohodlněji. Celé schodiště včetně konstrukce vyrobila naše truhlárna z dubového dřeva, které pochází z nezbytných těžebních zásahů v pražských lesích.

Původní stezka využívala nezalesněný pruh mezi stromy, ani pro schodiště tak nebylo nutné žádné dřeviny kácet. Pouze jsme ořezali větve tam, kde to bylo nezbytně nutné, a připravili svah odstraněním nerovností a částečným zhutněním půdy. Hotové schodiště má celkem 75 metrů a z praktických důvodů je rozdělené na dva úseky – mezi oběma částmi je ponechána volná „cesta“ (takzvaná přibližovací linka) pro průjezd mechanizace našich lesníků, kteří se starají o okolní lesní porosty. Nahoře nad schodištěm, dole i uprostřed schodiště jsme zapustili tři železné svodnice, jimiž bude moct odtékat dešťová voda a které tak pomohou omezit erozi půdy.

Nové schodiště bylo financováno z prostředků hlavního města Prahy, náklady na jeho vybudování byly 265 tisíc Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …