Lesy Praha: Silné deště podmáčely půdu. Některé stromy padly

16.06.2018 21:49

Dešťové srážky, které území Prahy zasáhly v uplynulých dvou týdnech způsobily na mnoha místech hlavního města komplikace.

Lesy Praha: Silné deště podmáčely půdu. Některé stromy padly
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha, logo

S problémy po přívalových deštích se potýkaly i pražské parky, které má naše organizace ve své správě. Poškozených či vyvrácených stromů napočítali naši zaměstnanci přes padesát. Zasaženy byly především parky Stromovka, Petřín a Letenské sady.

Nejvíce poškozených stromů jsme museli ošetřit či odstranit na Petříně. 10 stromů následkem deště a větru padlo a dalších 15 stromů si v důsledku poškození vyžádalo naše ošetření. Některé padající stromy zasáhly i své nejbližší sousedy a poškodily je. Několik z nich proto budeme muset havarijně pokácet.

Významně byl zasažen i největší pražský park Stromovka. Zde naši zaměstnanci odklízeli škody po 12 vyvrácených stromech. Svého konce se bohužel dočkala i lípa v Letenských sadech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…