Letiště Praha: Air Arabia se v září vrátí s linkou do Šardžá

22.05.2021 16:11

Spojené arabské emiráty se staly oblíbeným cílem cestujících, kteří chtějí využít všech možností moderních velkoměst na Blízkém východě, ale zároveň se seznámit i s tradiční místní kulturou.

Letiště Praha: Air Arabia se v září vrátí s linkou do Šardžá
Foto: Archiv
Popisek: Letiště Praha - logo

Během letošního září se s pravidelným spojením do emirátu Šardžá vrátí letecká společnost Air Arabia. Díky přímým letům si tak cestující mohou již na podzim užít v této destinaci příjemné teploty i relax na plážích v Perském zálivu.

Anketa

Má ministr Arenberger skončit?

69%
18%
hlasovalo: 10272 lidí

„Spojené arabské emiráty patří aktuálně mezi nejnavštěvovanější země, do kterých cestující z Prahy létají. Jsme rádi, že se proto s pravidelným provozem vrátí během září i letecká společnost Air Arabia, která tak nabídne další alternativy pro cesty nejen na Blízký východ, ale s přestupem i do dalších destinací v síti tohoto dopravce,“ uvedl Jaroslav Filip, ředitel leteckého obchodu Letiště Praha.

Dopravce plánuje létat z Letiště Václava Havla Praha od 22. září 2021 až čtyřikrát týdně během letního i zimního letového řádu. Cestující tak mohou využít přímé lety každou středu, čtvrtek, sobotu a neděli. Emirát Šardžá i místní letiště, na které pravidelná linka míří, leží přibližně dvacet minut cesty od Dubaje a zároveň necelou hodinu cesty od oblíbeného turistického letoviska Rás al-Chajma.

Mezi Prahou a Šardžá bude Air Arabia nasazovat letadlo typu Airbus A320 v konfiguraci pro 168 cestujících v ekonomické třídě, která se může pochlubit pohodlným prostorem na nohy díky rozteči sedadel 82 cm v celé kabině. Na pravidelné lince se může také objevit moderní a tišší Airbus A321neo LR, který má dopravce ve flotile.

Letenky budou k prodeji přímo na webových stránkách dopravce www.airarabia.com nebo prostřednictvím cestovních kanceláří, se kterými aerolinka spolupracuje. V ceně VALUE tarifu mají cestující k dispozici odbavené zavazadlo s limitem 20 kg, příruční zavazadlo s limitem 10 kg i občerstvení na palubě. Dopravce navíc v tomto tarifu umožňuje změnu rezervace či případné zrušení letu až do osmi hodin před plánovaným odletem zdarma.

Letiště Praha připravilo pro české cestující speciální webovou stránku www.zazitkyuzcekaji.cz, kde najdou nově přehled všech dostupných destinací z Prahy včetně důležitých informací pro cestování a dalších zajímavostí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…