Letiště Praha: Do kosmopolitního Kuvajtu zajistí přímou linku společnost Jazeera Airways

25.06.2022 19:07 | Tisková zpráva

Dvakrát týdně, v úterý a v neděli, bude letoun Airbus A320Neo společnosti Jazeera Airways přepravovat cestující mezi Prahou a Kuvajtem. Přímé letecké spojení obou zemí tak otevře Prahu části Perského zálivu se značným potenciálem pro příjezdovou turistiku.

Letiště Praha: Do kosmopolitního Kuvajtu zajistí přímou linku společnost Jazeera Airways
Foto: Archiv
Popisek: Letiště Praha - logo

Kuvajt je pro obyvatele České republiky zemí spíše neznámou lokalitou. Přitom má co nabídnout. Daří se zde například umění, v hlavním městě se nachází nádherné kulturní centrum šejka Džabera Al-Ahmada s největší operní scénou na Blízkém východě. Bylo vystavěno společně s celou uměleckou čtvrtí. Další unikát - Sultánova galerie - byla vůbec první profesionální uměleckou galerií v Perském zálivu. Dnes jich má Kuvajt asi třicet.

„Přímá linka do Kuvajtu umožní českým turistům snadný přístup k této zajímavé zemi, proslulé svým kosmopolitním charakterem, nebo může sloužit jako přestupní bod do vzdálenějších destinací jako je například Indie. Pro cestující z Kuvajtu pak může být atraktivní nejen Praha, ale třeba také západočeský lázeňský trojúhelník, který byl vloni zapsán na seznam kulturního dědictví UNESCO,“ říká předseda představenstva Letiště Praha Jiří Pos a dodává: „V době před pandemií cestovalo mezi Prahou a Kuvajtem i bez přímého leteckého spojení 12 tisíc lidí v obou směrech, s přímým leteckým spojením se tento počet může výrazně zvýšit.“

Český velvyslanec v Kuvajtu Jaroslav Siro při příležitosti květnového setkání se zástupci cestovních kanceláří a dalšími obchodními partnery uvedl: „Tato linka posiluje vztahy mezi Českou republikou a Kuvajtem a otevírá nové možnosti dalšího růstu v oblasti cestovního ruchu, vzdělávání, zdravotnictví a obchodu. V České republice je toho tolik k objevování a tato nová linka tomu významně napomůže. Těšíme se, že budeme moci přivítat zákazníky Jazeera Airways v naší zemi, a velmi se těšíme, že budeme moci pokračovat v propagaci všeho, co bohaté české hlavní město i zbytek země může návštěvníkům nabídnout."

Anketa

Je zákrok Fialovy vlády proti cenám energií dostatečný?

0%
98%
hlasovalo: 25850 lidí

Jazeera Airways je přední kuvajtská nízkonákladová letecká společnost působící na Blízkém východě, v Asii a Evropě, která provozuje komerční a nákladní lety z terminálu T5 na mezinárodním letišti v Kuvajtu. Letecká společnost létá do více než 50 oblíbených destinací na Blízkém východě, ve střední a jižní Asii, Africe a Evropě, které zahrnují velmi žádané obchodní, rekreační a víkendové destinace.

„Jsme velmi rádi, že spouštíme tuto novou linku do Prahy a České republiky na letní sezónu a dáváme našim zákazníkům větší možnost užít si dovolenou plnou aktivit a kulturních zážitků s rodinou nebo přáteli. Poptávka po jedinečných turistických destinacích je po dvou letech omezení cestování velmi vysoká,“ říká generální ředitel Jazeera Airways, Rohit Ramachandran.

„Letecké spojení z Kuvajtu je velmi dobrou zprávou pro příjezdový cestovní ruch, na jehož obnově usilovně pracujeme. Region Blízkého východu má silný potenciál a generuje zajímavý segment turismu. Z toho důvodu jsme se rozhodli aktivně podpořit nové linky z Blízkého východu nejen marketingovou kampaní, ale i sérií poznávacích cest (tzv. fam tripů) pro zástupce kuvajtských outgoingových cestovních kanceláří, tak ale i pro přední kuvajtské influencery. Hlavním cílem je posílit zájem o Českou republiku, a tím také získat nová letecká spojení s pravidelnou celoroční frekvencí,“ říká Jan Herget, ředitel agentury CzechTourism a dodává: „Pro úspěch linky z Kuvajtu je přitom zásadní flexibilita udělování víz.“

Další aktuální informace naleznete na Twitteru Letiště Praha ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…