Letiště Praha: Med z letiště je opět zlatý, už podeváté v řadě

12.11.2022 17:59 | Tisková zpráva

Letiště Praha má již devátou zlatou medaili v řadě za med květový. I v letošním roce se zúčastnilo soutěže Český med, kterou pořádá Český svaz včelařů.

Letiště Praha: Med z letiště je opět zlatý, už podeváté v řadě
Foto: Archiv
Popisek: Letiště Praha - logo

Výsledkem bylo stoprocentní hodnocení vzorků letištního medu v parametrech jako je obsah vody, sacharózy, elektrické vodivosti, správnost údajů na etiketách a estetický dojem z celého balení medu. Do soutěže zasílá Letiště Praha vzorky medu od roku 2013.

Anketa

Jezdíte nakupovat do blízkého zahraničí?

48%
hlasovalo: 10775 lidí

„Samotný chov včel probíhá na letišti od listopadu 2011 a to zejména za účelem biomonitoringu, kterým se hodnotí vliv letecké dopravy na kvalitu životního prostředí. Rozbory pylu a medu posíláme také do akreditované laboratoře Vysoké školy chemicko-technologické v Praze. Monitoring pomocí včel je pouze malou výsečí z celkového monitoringu životního prostředí, v jehož rámci letiště sleduje zhruba 40 parametrů nad rámec legislativních povinností,“ říká Soňa Hykyšová, ředitelka pro Životní prostředí, udržitelnost a ESG Letiště Praha.

Od roku 2019 letiště sleduje včely také pomocí systému pro elektronické monitorování včelstev - ProBee. Pomocí tohoto systému sledujeme hmotnost úlů, teplotu ve včelím chomáči a zvukové projevy včelstva.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

10:17 Úřad vlády: Vláda schválila další podporu obnovitelných zdrojů a jmenování ředitele Vojenského zpravodajství

Příprava výstavby obnovitelných zdrojů energie ve vybraných lokalitách by v Česku neměla trvat déle …