Letiště Praha: Opatření vlády ČR na Letišti Václava Havla

13.03.2020 18:49

O půlnoci z pátku 13. března na sobotu 14. března 2020 vstoupí v platnost opatření Vlády České republiky, které omezí pohyb cizinců a občanů České republiky mezi Českou republikou a rizikovými zeměmi. Dodržování opatření Vlády České republiky při překračování státních hranic je plně v kompetenci odpovídajících státních složek. Letiště Praha je s těmito složkami v nepřetržitém kontaktu. Všem zúčastněným složkám státu poskytujeme součinnost při realizaci a zajištění dodržování opatření vlády.

Letiště Praha: Opatření vlády ČR na Letišti Václava Havla
Foto: Archiv
Popisek: Letiště Praha - logo

V souvislosti s dnešním opatřením vlády jsme rovněž v úzkém kontaktu se státními složkami, včetně Cizinecké policie ČR, v jejichž působnosti je zajistit dodržování opatření při překračování státních hranic. Na základně aktuálního vývoje budeme také přijímat provozní opatření v souvislosti s postupným omezováním provozu letiště. Konkrétní provozní opatření budou přijímána postupně. O těchto provozních opatřeních budeme také cestující postupně informovat. Letecké společnosti byly informovány. Pro tuto chvíli zůstává Letiště Praha v provozu.

Cestující, kterých se opatření dotkne, by neměli vůbec cestovat na letiště a měli by kontaktovat letecké společnosti. Ty jim případně nabídnou náhradní řešení. Letiště Praha bude cestující informovat například prostřednictvím polepů hned u vchodů do letištních terminálů, prostřednictvím internetových stránek Letiště Praha, sociálních sítí nebo prostřednictvím pracovníků na informacích nebo na informační lince letiště, která je k dispozici 24 hodin denně.

O cestující, kterých se opatření dotkne a kterým nebude umožněn vstup na území České republiky, se Letiště Praha postará prostřednictvím celé řady opatření. Všichni cestující budou okamžitě po nevpuštění na území České republiky informováni o dalším postupu a odkázání na leteckou společnost. V případě, že letecká společnost nebude schopna těmto cestujícím nabídnout okamžité náhradní řešení, poskytneme cestujícím zázemí s občerstvením, hygienickými potřebami, přístupem k telefonu a počítači. Na vyžádání jim bude k dispozici také zdravotní péče.

Více informací se dozvíte na Twitteru Letiště Praha: @PragueAirport.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…