Letiště Praha: Společnost Delta Air Lines obnoví přímé letecké spojení s Prahou

17.10.2021 22:30 | Tisková zpráva

Americká letecká společnost Delta Air Lines obnoví od 26. května 2022 přímé letecké spojení z Prahy do New Yorku na letiště JFK. Dopravce plánuje provozovat linku až sedmkrát týdně s letadlem typu Boeing 767-300 v průběhu letního letového řádu.

Letiště Praha: Společnost Delta Air Lines obnoví přímé letecké spojení s Prahou
Foto: Archiv
Popisek: Letiště Praha - logo

„Obnova přímé linky do New Yorku, která v roce 2019 patřila na pražském letišti k atraktivním dálkovým leteckým spojením, je vynikající zprávou zejména pro všechny české cestující, kteří tak budou moci po dvou letech využít pohodlného a rychlého spojení s východním pobřežím Spojených států. Před stávající krizí létalo mezi Prahou a New Yorkem každoročně více než 70 tisíc cestujících, což představuje silný potenciál až pro celoroční přímé spojení s Prahou,” říká Jiří Pos, předseda představenstva Letiště Praha. “Obnovení linky je mimo jiné i výsledkem jednání Letiště Praha na světové konferenci World Routes Development Forum, které se momentálně koná v italském Miláně,” dodává Jiří Pos.

“Jsme rádi, že se vracíme na český trh s přímým spojením a můžeme nabídnout cestujícím komfortní a rychlé spojení z Prahy do New Yorku a do navazujících destinací na americkém kontinentu,” uvádí Guido Hackel, country manažer Air France, KLM a Delta Air Lines pro Rakousko, Českou republiku a Slovensko.

„Obnovení přímého spojení s USA je z pohledu příjezdového cestovního ruchu zcela zásadní. Budeme tak moci navázat na setrvalý nárůst turistů z USA, kterému jsme se jako destinace těšili před koronavirovou krizí. Velmi bonitní turisté ze Spojených států amerických jsou vítanou klientelou podnikatelů v cestovním ruchu nejen v Praze, ale i v ostatních regionech. Američané se totiž vyznačují delší dobou pobytu i návštěvou míst mimo hlavní město,” říká Jan Herget, ředitel agentury CzechTourism.

K obnovování přímých dálkových linek dochází na pražském letišti v závislosti na rozvolňování protiepidemických opatření ve světě i na pravidlech pro vstup zahraničních návštěvníků do České republiky. Z původních patnácti dálkových leteckých spojení, která nabízelo pražské letiště v roce 2019, jsou aktuálně v provozu linky do Dubaje a Dauhá. V průběhu zimy přibydou nové charterové spoje do vzdálenějších exotických destinací. Další obnova dálkových leteckých spojení patří mezi hlavní priority.

Zástupci Letiště Praha a CzechTourism se v těchto dnech účastní konference World Routes Development Forum 2021, která je každoročně největší světovou událostí v oblasti plánování rozvoje leteckých spojení. Letos se jedná zejména o obnově leteckého provozu po krizi způsobené šířením nového typu koronaviru s cílem dosáhnout co nejrychlejšího návratu počtu leteckých spojení z roku 2019.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

22:28 HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

Ve dnech 25.7 a 26. 7. se v budově GŘ HZS ČR uskutečnilo pracovní jednání se zástupci Saska a Bavors…