Letiště Praha: Zážitky na vás čekají v Chorvatsku. Cestujte letadlem rychle, komfortně a hlavně bezpečně

16.05.2021 10:59

Načerpat po náročném roce energii a relaxovat pod slunečníkem, plavat v průzračném moři, hrát si s dětmi na pláži nebo si dát místní speciality v restauraci. Každoročně je Chorvatsko cílem letní dovolené pro tisíce Čechů a i v letošním létě mohou cestující využít přímé lety z Letiště Václava Havla Praha do tří oblíbených dovolenkových destinací – do Dubrovníku, Splitu a Zadaru.

Letiště Praha: Zážitky na vás čekají v Chorvatsku. Cestujte letadlem rychle, komfortně a hlavně bezpečně
Foto: Archiv
Popisek: Letiště Praha - logo

Do oblíbené země u Jaderského moře mohou odcestovat díky přímým letům rychle, komfortně, ale také bezpečně. Další výhodou cestování letecky jsou i flexibilní podmínky u leteckých společností, které umožňují změny termínů.

„Chorvatsko je populární letní destinací pro rodiny, páry i individuální cestovatele, proto i v letošním roce mohou využít přímé lety z Prahy do oblíbených lokalit, včetně míst v jižní části země. Letecké společnosti nabídnou v následující hlavní sezóně přibližně tři tisíce sedadel týdně. Cestování letadlem je tak ideální variantou pro cestující, kteří míří k Jaderskému moři za dlouho odkládanými zážitky, a chtějí ušetřit čas, cestovat pohodlně a cítit se v bezpečí,“ uvedl Jaroslav Filip, ředitel leteckého obchodu Letiště Praha.

Přehled přímých spojení z Prahy do Chorvatska:
(*může se změnit dle aktuální situace)

tabulka

Odbavení cestujících i letadel probíhá za přísných hygienických podmínek, stroje prochází pravidelnou dezinfekcí a na letištích i u jednotlivých leteckých společností platí celá řada ochranných opatření tak, aby bylo cestování i nadále bezpečné. Cestující se před odletem do většiny destinací musí nechat otestovat a doložit tak negativní výsledek testu na onemocnění COVID-19 již při odbavení. Po dobu letu musí pak mít zakrytý nos a ústa, nejčastěji respirátor třídy FFP2.

Velkou výhodou cestování letadlem oproti jiným druhům dopravy je i účinná filtrace vzduchu přímo v kabině letadla. Tzv. HEPA filtry na palubě zachytí téměř 100 procent mikročástic různých druhů bakterií a virů, a to včetně koronaviru. Například během dvouhodinového letu se tak vzduch v kabině kompletně vymění přibližně čtyřicetkrát a díky účinným filtrům se zároveň i čistí. Při dodržování všech nastavených a funkční pravidel na letištích i v letadle je proto riziko přenosu onemocnění při cestování letadlem minimální, což potvrzují i data mezinárodní organizace dopravců IATA.

Anketa

Chcete, aby sněmovna vyslovila nedůvěru vládě Andreje Babiše?

11%
86%
hlasovalo: 19815 lidí

Dalším benefitem létání je také komfort na palubě i flexibilita. Dopravci aktuálně umožňují svým zákazníkům u většiny tarifů změnit termín letu zdarma. Cestující tak mohou jednoduše své plány ze zdravotních nebo jiných důvodů upravit. Kromě samotné bezpečnosti na letišti i na palubě je výhodou létání do Chorvatska i samotná rychlost. I s potřebnou dobou na odbavení se cestující dostanou na cílové letiště maximálně do čtyř hodin. Ušetří tak drahocenný čas strávený na cestě jinými dopravními prostředky a využijí ho k odpočinku na pláži nebo poznávání místní kultury i gastronomie.

Oblíbená země u Jaderského moře je první, kterou Letiště Praha zahrnulo do nové kampaně „Zážitky už čekají“ na podporu létání a cestování do zahraničí. Propagaci jednotlivých destinací spustí již během května na různých online i offline komunikačních kanálech. Letiště Praha připravilo zároveň pro české cestující speciální webovou stránku ZDE, kde najdou přehled všech aktuálně dostupných destinací z Prahy, důležitá pravidla pro cestování, informace o odbavení, službách i ochranných opatřeních na letišti i na palubě, ale i zajímavé cestovatelské průvodce.

Pro všechny cestující jsme připravili Cestovatelský checklist, díky kterému se na svůj odlet v nadcházející letní sezóně mohou připravit. Obsahuje všechny důležité kroky pro létání v této době, na které by cestující neměli zapomenout. Díky tomu se tak vyhnou případným komplikacím při cestování. Tento checklist si můžete stáhnout ZDE.

O cestování, dostupných destinacích z Prahy, ale také o radách pro cestující budeme diskutovat v další debatě ON AIR z letiště na sociální síti Clubhouse již v úterý 18. května 2021 od 19:00 hod. Pokud se chcete dozvědět další informace nebo se do diskuze zapojit, přidejte si událost do kalendáře (ZDE). Těšíme se na vás!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

13:21 Ministerstvo zahraničí: První Národní rozvojový den v Černínském paláci

Ve čtvrtek 25. dubna se na Ministerstvu zahraničních věcí uskuteční historicky první Národní rozvojo…