Letiště Praha a Policie ČR uspořádala společné cvičení zaměřené na účinky výbušnin

12.09.2018 22:30

Dne 12. září proběhla ve výcvikovém prostoru Policie ČR v Ralsku Kuřívodech společná akce bezpečnostních složek Letiště Praha a Policie ČR, která měla za cíl ověřit účinky různých typů výbušnin v rentgenových zařízeních a běžných zavazadlech. Získané poznatky budou do budoucna využity pro nastavování dalších dílčích bezpečnostních postupů na Letišti Václava Havla Praha.

Letiště Praha a Policie ČR uspořádala společné cvičení zaměřené na účinky výbušnin
Foto: Letiště Praha
Popisek: Nový prostor centrální bezpečnostní kontroly na Terminálu 2 Letiště Václava Havla Praha

Na programu cvičení bylo celkem osm pyrotechnických ukázek, přičemž za Letiště Praha se akce zúčastnili přibližně čtyři desítky osob, mimo jiné zaměstnanci kontroly kvality bezpečnosti, která byla za letiště hlavním koordinátorem cvičení, dále pracovníci bezpečnostní kontroly a ostrahy Letiště Praha, Hasičského záchranného sboru Letiště Praha, Strategie a správy bezpečnosti a jiných letištních organizačních jednotek. Mezi dalšími pozvanými hosty byli zástupci letecké společnosti EL AL, Celního úřadu Praha Ruzyně, Policie ČR, Úřadu pro civilní letectví, ale i zahraniční hosté z mezinárodního letiště Franze Josefa Strausse v Mnichově.

„Od společné akce Letiště Praha a Policie České republiky zaměřené na účinky výbušnin v rentgenových zařízeních si slibujeme nejen prohloubení vzájemné spolupráce, ale především získání cenných poznatků, které bude možné využít k úpravě postupů bezpečnostních složek provádějících bezpečnostní kontrolu cestujících a zaměstnanců na Letišti Václava Havla Praha,“ řekl Milan Špaček, člen představenstva Letiště Praha pro bezpečnost před cvičením.

Letiště Praha, které bylo spoluorganizátorem celé akce dodalo pro účely zajištění autentického pyrotechnického testování kromě drobnějších předmětů také dvě vyřazená rentgenová zařízení využívaná při skutečných bezpečnostních kontrolách na letištích. Také díky tomu, ale i s ohledem na celkovou organizaci cvičení šlo o velmi náročnou a v České republice ojedinělou akci.

„Velmi si vážíme dlouhodobě dobré spolupráce s Policií České republiky a jsme rádi, že nám policie pomohla celé pyrotechnické cvičení zrealizovat. Již teď plánujeme do budoucna další podobné společné akce,“ doplnil za Letiště Praha Milan Špaček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…