Léto v Rakousku. Chvíle plné štěstí

16.06.2014 15:41

Letní dovolená v Rakousku: horské túry, koupání v jezeře, cyklistika i koncerty pod širým nebem!

Léto v Rakousku. Chvíle plné štěstí
Foto: © Tourismus Salzburg GmbH
Popisek: Salcburk

Tolik možností, tolik příležitostí! Při letní dovolené v Rakousku bude patrně nejnáročnějším okamžikem dne plánování programu. Ať se ale rozhodnete jakkoli, budete nadšení.

Začít můžete ve Vorarlbersku, nejzápadnější rakouské spolkové zemi, u Bodamského jezera.  Atraktivní prožitek přinesou plavby lodí – na květinový ostrov Mainau nebo do Kostnice; v jezeře se však dá i koupat, třeba právě po vyjížďce na kole. Do hor se vyráží pěšky i pohodlněji – na elektrokole nebo lanovkou.

Jezero Zürsersee - Vorarlbersko (foto: Lech Zuers - Tourismus GmbH)

Na východě hraničí Vorarlbersko s Tyrolskem. Pro začátečníky i zkušené horaly, kteří chtějí poznat nejvyšší vrcholy Tyrolska, jsou tu připravené túry různé náročnosti. Trasa Orlí cesta je rozdělená do 126 etap a měří 1480 kilometrů! Dobrodružnější povahy nadchne několikadenní trekkingová túra národním parkem Vysoké Taury.

Do Salcburku, rodiště rakouského hudebního skladatele Wolfganga Amadea Mozarta, se jezdí především za kulturou. Vždyť se tu také koná více než 4 000 akcí ročně! Místa spjatá se životem slavného génia můžete poznat i na kole – při projížďce po proslulé Mozartově cyklostezce.

Na jihu v Korutanech, zemi tisíce jezer, nevyrážejte na kolo bez plavek a ručníku, protože cestou zaručeně neodoláte a budete chtít skočit do průzračné vody nádherného Wörther See, Faaker See nebo Ossiacher See. Potápěče zase fascinuje tajemné Millstättersee s fantastickou vodní flórou.

Jezero Wörthersee v Korutanech (foto: Tine Steinthaler - Kaernten Werbung)

Hranici s Maďarskem tvoří Burgenland. Tady se chodí, běhá, plachtí, jezdí na kole i na koni... Nabídka sportovních aktivit okolo Neziderského jezera je opravdu pestrá a přímo svádí k aktivnímu trávení dovolené. Ovšem abyste Burgenland poznali opravdu dokonale, večer se pusťte do ochutnávání místních vín.

Vinice v Burgenlandu (foto: Udo Bernhart)

Více informací o (nejen) letní dovolené v Rakousku najdete na oficiálních stránkách Rakouské národní turistické centrály www.austria.info/cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

Euro je cestou k vyšší prosperitě a stabilitě naší ekonomiky

To tvrdíte vy. Pokud ale vím, třeba v Řecku měli Euro a dostali se do velkých finančních problémů, které pak řešili ostatní státy, takže kdyby byla vaše teze správná, jak to že se Řecko dostalo do takových dluhů a hrozil krach jejich ekonomiky?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ERÚ: Stížnosti na energošmejdy se množí, oběti loví i v restauracích

13:21 ERÚ: Stížnosti na energošmejdy se množí, oběti loví i v restauracích

S oživením energetického trhu roste také aktivita nepoctivých zprostředkovatelů. Na praktiky tzv. en…