Liberecký kraj: Českolipské muzeum otevře až v březnu

03.01.2019 18:30

Vlastivědné muzeum a galerie v České Lípě bude od 1. ledna do 6. března uzavřené pro veřejnost. Muzeum se uzavře z důvodu údržby a doplňování stálých expozic. Současně proběhnou i údržbářské práce v expozičních a výstavních prostorách.

Liberecký kraj: Českolipské muzeum otevře až v březnu
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

„Jsem velice ráda, že nejen díky finančním prostředkům z Ministerstva kultury České republiky, ale i od Libereckého kraje, mohou být doplněny sbírky muzea o nové a unikátní sbírkové předměty,“ uvedla Květa Vinklátová, členka rady kraje pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch.

Dalším důvodem uzavření muzea je instalace nové celoroční výstavy „Lukostřelci a ostrostřelci v České Lípě“. „Cílem je představit střelecké terče, kuše, pušky, terčovnice, uniformu ostrostřelců, prachovnice, prapory a další exponáty, které ještě nikdy nebyly zpřístupněny veřejnosti,“ vysvětlil Ing. Zdeněk Vitáček, ředitel Vlastivědného muzea a galerie v České Lípě.

Druhá připravovaná celoroční výstava ponese název „Brusírny a mačkárny skla na Českolipsku a Jablonecku“. Také zde vystavovatelé představí celou řadu nových unikátních exponátů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…