Liberecký kraj: Datový portál kraje navštívilo za první měsíc provozu 532 návštěvníků

07.08.2023 22:02 | Tisková zpráva

Pilotní verze Datového portálu Libereckého kraje má za sebou první měsíc provozu. Data Libereckého kraje v uživatelsky přívětivých formátech a infografikách, zajímavých přehledech, statistik a map si prohlédlo 532 návštěvníků. Portál byl spuštěn 28. června letošního roku.

Liberecký kraj: Datový portál kraje navštívilo za první měsíc provozu 532 návštěvníků
Foto: Liberecký kraj
Popisek: Liberecký kraj - logo

„Například aplikace Záchranka využívá naši sadu otevřených dat Lékařská pohotovostní služba, čímž rozšiřuje další možnosti využití Datového portálu,“ uvedl Jiří Ulvr, člen rady kraje pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Kraj spustil pilotní verzi datového portálu 28. června 2023. Za první měsíc provozu ho navštívilo 532 návštěvníků. Přestože je Datový portál Libereckého kraje zatím v pilotním ověřování, už nyní nabízí více než 200 grafů a map využitelných k dalšímu zpracování ve veřejné správě i pro veřejnost. Data jsou přístupná v řadě otevřených formátů a bezplatně. Liberecký kraj tak naplňuje svoji vizi být otevřený a transparentní vůči veřejnosti.

„Jsem rád, že spolupráce Libereckého kraje a Agentury regionálního rozvoje funguje. Zároveň oceňuji přístup jednotlivých odborů při poskytovaní dostupných dat,“ uzavřel radní Jiří Ulvr.

V příloze statistika návštěvnosti z celkového počtu grafů a kartogramů dostupných na datovém portálu. Těch je k 31. červenci letošního roku celkem 205 a další budou přibývat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…