Liberecký kraj: Domov Sluneční Dvůr získá nové prostory v Jestřebí, České Lípě-Ladech i Sosnové

19.06.2019 22:29

Nový objekt získá Domov Sluneční dvůr, příspěvková organizace zřizovaná Libereckým krajem, která poskytuje pobytové sociální služby pro ženy se sníženou soběstačností. Vyroste v Jestřebí, hotový by měl být v druhé polovině roku 2021 a vzniknou v něm tři domácnosti pro 18 klientek.

Liberecký kraj: Domov Sluneční Dvůr získá nové prostory v Jestřebí, České Lípě-Ladech i Sosnové
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

„Projekt je součástí uceleného projektu s názvem Transformace – Domov Sluneční dvůr, příspěvková organizace, který počítá s výstavbou domů na třech místech Českolipska: v Jestřebí, České Lípě-Ladech a v Sosnové,“ vysvětlila Radka Loučková Kotasová, krajská radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a územního plánování.

V Jestřebí již Sluneční Dvůr sídlí, jeho prostory už však nevyhovují. Stávající dům bude proto přebudován na Centrum denních aktivit a administrativní zázemí organizace. Vedle rekonstrukce starého domu zde pak vyroste nový objekt pro postižené klientky. Stavět se začne za rok na jaře a náklady na něj se pohybují ve výši 64.433.315,40 korun.

„Stavět se začalo už i v Sosnové, kde vzniknou dvě domácnosti pro celkem dvanáct mentálně postižených klientek z Jestřebí. Hotovo by mělo být příští rok v srpnu a náklady se vyšplhají až na 25 milionů korun.  V lokalitě Česká Lípa-Lada má stavba začít už letos s tím, že konec se očekává v srpnu roku 2020. Zatím je projekt jen vysoutěžený; náklady budou činit zhruba 22 milionů korun a nové domácnosti se dočká šest klientek z Jestřebí,“ doplnil Pavel Svoboda, náměstek pro resort sociálních věcí.

Všechny projekty budou hrazeny z Integrovaného regionálního operačního programu, tedy z evropských peněz. Liberecký kraj bude z rozpočtu hradit pětiprocentní spoluúčast.

Od vstupu České republiky do Evropské unie obdržel Liberecký kraj z evropských fondů na podporu dvou stovek projektů celkem 3,8 miliardy korun. Díky dotacím se například statutární města Liberec a Jablonec nad Nisou dočkala nového silničního spojení, pánovaného desítky let. Uskutečnila se též rekonstrukce bývalého sirotčince v Liberci na Hospic sv. Zdislavy, který už tři roky funguje. Přes půl miliardy pak získal kraj na výstavbu osmi center odborného vzdělávání.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…