Liberecký kraj: ME v maratonu horských kol 2022 hostí Jablonné v Podještědí

31.01.2022 18:47 | Tisková zpráva

Jedna z největších sportovních událostí roku 2022 v Libereckém kraji, UEC Mistrovství Evropy v maratonu horských kol 2022, se pojede třetí červnový víkend v Jablonném v Podještědí a v Lužických horách.

Liberecký kraj: ME v maratonu horských kol 2022 hostí Jablonné v Podještědí
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

„Jsem rád, že se tak významný závod, jakým mistrovství Evropy bezesporu je, uskuteční na území Libereckého kraje,“ říká Dan Ramzer, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

Na společném jednání náměstka Dana Ramzera, prezidenta Českého svazu cyklistiky Petra Marka, zástupců pořadatelského města starosty Jiřího Rýdla, místostarosty Petra Sadílka a organizátorů z Pakli sport klubu Jablonné v Podještědí, se všichni zúčastnění domluvili na vzájemné spolupráci. Tu Liberecký kraj spolu s pořadateli mezinárodního klání stvrdí podpisem memoranda o spolupráci. Na podporu evropského šampionátu má Liberecký kraj v rozpočtu vyčleněnou částku ve výši jednoho milionu korun.

Pořadatelskou štafetu přebírá Česká republika od švýcarského Evolene, kde se mistrovství Evropy konalo v loňském roce.

Anketa

Má prezident ČLK Milan Kubek vaši důvěru?

7%
91%
hlasovalo: 28392 lidí

„Boje o titul mistra Evropy v kategorii elite muži a ženy a kategorie masters (závodníci starší 35 let) se uskuteční na trasách 100 a 70 km. Nedílnou součástí sportovního programu budou i maratony pro amatérské cyklisty všech věkových kategorií na trasách 100, 70, 50 a 30 kilometrů vedoucí po obou stranách česko-německé hranice,“ popsal Radek Patrák za pořádající Pakli sport klub, z.s.

Předpokládaná je účast více než 150 elitních závodníků z 30 zemí Evropy, včetně aktuálního mistra světa v MTB maratonu Andrease Seewalda z Německa nebo olympijského vítěze Jaroslava Kulhavého.

Populární Malevil Cup pro amatéry každoročně přivítá na 1500 závodníků. Letošní již 23. ročník nabídne bohatý volně přístupný doprovodný program pro příchozí a diváky. Termín konání UEC mistrovství Evropy v maratonu horských kol 17. – 19. června 2022.

Program:
17. června - oficiální zahájení ME Jablonné v Podještědí
18. června – 23. ročník MTB marathon Malevil Cup kategorie hobby
19. června – UEC MTB MARATHON EUROPEAN CHAMPIONSHIPS vyhlášení Mistrů Evropy kategorie elite a masters pro rok 2022

Více informaci najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…