Liberecký kraj: Státoobčanský slib splnilo třináct úspěšných žadatelů

30.06.2018 18:51

Na Krajském úřadu Libereckého kraje se 45. Slavnostní obřad k nabytí státního občanství České republiky. Oddělení matrik a státního občanství krajského úřadu připravuje tyto obřady vždy v zasedací síni Zastupitelstva kraje a sliby přijímá ředitel krajského úřadu.

Liberecký kraj: Státoobčanský slib splnilo třináct úspěšných žadatelů
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

První takový slavnostní obřad se konal 10. září 2014 a od tohoto data jsme takto „přivítali“ mezi občany České republiky již 385 úspěšných žadatelů všech věkových skupin a z různých zemí světa. Mezi žadateli byli kromě občanů Ukrajiny či Ruska například občané Slovenska, Polska, Kazachstánu, Bosny a Hercegoviny, Palestiny, Jordánska, Angoly, Velké Británie, USA či Řecka. Proběhl například i obřad tlumočený do znakové řeči pro neslyšící žadatelku.

O žádosti o udělení státního občanství České republiky rozhoduje Ministerstvo vnitra. Státní občanství se nabývá složením státoobčanského slibu. Každý úspěšný žadatel u tohoto obřadu obdrží nejen „Listinu“ o nabytí státního občanství České republiky, ale i malou pozornost, která mu má připomínat tento jistě důležitý den v jeho životě.

Ve středu složilo státoobčanský slib a stalo se nově občanem České republiky dalších 13 úspěšných žadatelů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…