Liberecký kraj: Vlaky a autobusy částečně omezí kvůli koronaviru provoz

16.10.2020 22:11

Vyhlášení nouzového stavu a další nařízení z důvodu zhoršení epidemiologické situace si vyžádaly omezení vlakové a autobusové dopravy v kraji. Od soboty 17. října budou zrušeny do odvolání noční spoje v drážní dopravě. Jedná se zejména o čtyři páteřní spoje, které vyjíždějí po půlnoci z Liberce do Desné, Semil, Hrádku nad Nisou a Frýdlantu. Od pondělí 19. října začnou do odvolání platit prázdninové jízdní řády autobusů v dopravě příměstské.

Liberecký kraj: Vlaky a autobusy částečně omezí kvůli koronaviru provoz
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

„Zredukovat dopravu je logický krok vyplývající z aktuální situace, kdy jsou zavřeny školy, restaurace a kulturní podniky. Zejména v autobusové dopravě jsme se rozhodli omezit ty spoje, ve kterých jinak v běžném provozu jezdí žáci do škol. Proto zde přecházíme na prázdninový režim jízdních řádů. Noční autobusové i vlakové spoje se tolik nevyužívají z důvodu vládních restrikcí v kulturních a stravovacích zařízeních, tudíž i u nich dojde k omezení,“ uvedl Jan Sviták, náměstek hejtmana pro resort dopravy, investic a veřejných zakázek.

Na základě požadavku Královehradeckého kraje a Středočeského kraje bude dále zrušen od pondělí 19. října provoz osobních vlaků v úseku Jičín– Turnov a Stará Paka – Lomnice nad Popelkou. Jedná se vždy o jeden pár spojů, který slouží výhradně pro školní dopravu. Na území Libereckého kraje jsou tyto osobní vlaky hrazeny z rozpočtu Libereckého kraje.

„Dopravce České dráhy a.s. nás dále informoval o dočasném omezení provozu víkendových spěšných vlaků Turnov–Jičín–Praha, které zajišťují v komerčním režimu na svoje podnikatelské riziko. Jedná se o turistické spoje. Ty zbývající objednávané Libereckým krajem byly v provozu pouze do konce září,“ dodal náměstek Sviták.

Další podrobné informace jsou uvedeny ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…