Liberecký kraj: Výstavba obchvatu Kravař si vyžádá dopravní omezení

16.07.2018 13:50

Práce na budoucím obchvatu Kravař omezí dopravu na stávajících pozemních komunikacích. Uzavírky budou zahájeny 16. července a potrvají do poloviny listopadu. Nový obchvat má odvést z centra obce nákladní dopravu, zamezit nehodám chodců či cyklistů a snížit hlukové zatížení.

Liberecký kraj: Výstavba obchvatu Kravař si vyžádá dopravní omezení
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

Z důvodu stavby nové okružní křižovatky, která napojí obchvat na stávající silnici, dojde k částečné uzavírce silničního provozu na silnici I/15 v úseku mezi cca 61,60 až 61,70 kilometrem. Stavební práce budou probíhat od 16. července do 16. září 2018. Současně bude uzavřen úsek silnice III/2605. Úplná uzavírka provozu na silnici III. třídy potrvá nejpozději do 15. listopadu letošního roku.

„Na základě postupu stavebních prací na připojení obchvatu na stávající silnici, bude zapotřebí i úplná uzavírka hlavního silničního tahu na Litoměřice, jejíž začátek je plánován od 17. září,“ upřesnil Jan Čáp, vedoucí odboru dopravy Krajského úřadu Libereckého kraje. 

Navržená trasa přeložky silnice I/15 je vedena jižně od obce Kravaře mezi okrajem zástavby a železniční tratí Českých drah. Cílem přeložky je odklonit tranzitní dopravu mimo intravilán obce, zlepšit životní podmínky jejich obyvatel, snížit riziko nehod chodců a cyklistů. Zároveň se sníží míra hlukového zatížení, zlepší se využití stávající silnice I/15 pro místní dopravu.

Investorem stavby je Ředitelství silnic a dálnic ČR. Předpokládaná hodnota přeložky silnice je 297 milionů korun. Úplné dokončení přeložky je plánováno na podzim roku 2019.

„Výstavba více než dvou a půl kilometrové přeložky státní silnice I/15 v Kravařích probíhá již od loňského roku,“ dodal Čáp.  Speciální stavební úřad – odbor dopravy Krajského úřad Libereckého kraje – vydal na začátku roku 2017 na základě žádosti Ředitelství silnic a dálnic ČR stavební povolení na přeložku silnice I/15, obchvat obce Kravaře. Přeložka silnice I/15 je navržena v kategorii S 9,5/70 v celkové délce 2 715 metrů. Součástí stavby je i okružní křižovatka, která je navržena v místě křížení přeložky silnice I/15 – obchvatu Kravař, stávající silnice I/15 ve směru Kravaře – Litoměřice a silnice III/2605.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

16:08 Policie ČR: Vyhodnocení akce Speed Marathon 2024

V pátek 19. dubna 2024 se na území České republiky uskutečnila celoevropská dopravně bezpečnostní ak…