Liberecký kraj: ZUŠ Open nabídla pestrý program

30.05.2018 9:17

Základní umělecké školy Libereckého kraje se představily na tradiční akci ZUŠ Open. Akce se konala současně ve 400 městech po celé České republice. Liberec patřil především hudbě a v Jablonci před radnicí byla připravena tradiční show. Akci za Liberecký kraj zahájil náměstek hejtmana Petr Tulpa.

Liberecký kraj: ZUŠ Open nabídla pestrý program
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

„Akci ZUŠ Open podpořil Liberecký kraj 130 tisíci korunami. Nejde však jen o podporu finanční, ale i o zdůraznění významu základních uměleckých škol v našem regionu. Je třeba podporovat rozvoj dětí nejen ve sportovní činnosti, ale i v oblasti umělecké,“ uvedl Petr Tulpa, náměstek hejtmana pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

V Liberci na náměstí Dr. Edvarda Beneše se program konal za účasti Magdaleny Kožené, generálního ředitele České filharmonie Davida Marečka a řady dalších významných hostů.

Celodenní program proběhl i v Jablonci nad Nisou na krytém pódiu před radnicí. Dopoledne patřilo dětem z mateřských škol, odpoledne SHOW ZUŠ - komponovanému vystoupení sólistů, hudebních souborů a tanečního oboru. Večer pak proběhl společný koncert pěveckého sboru Iuventus, gaude! a klavíristy Adama Skoumala v kostele sv. Anny.

Umění na zámku připravila ZUŠ Lomnice nad Popelkou. Na návštěvníky čekaly výtvarné dílny, koncert školního orchestru ZUŠKOMOR a dalších nadaných žáků i na taneční vystoupení. Celý blok zakončilo vystoupení souboru Amadeus.

Kromě ZUŠ Liberec, která akci v čele s ředitelem Tomášem Kolafou pro Liberecký kraj spoluorganizovala, se do ní zapojily ZUŠ Česká Lípa, ZUŠ Žandov, ZUŠ Nový Bor, ZUŠ Doksy, ZUŠ Semily, ZUŠ Turnov, ZUŠ Václava Snítila, Mimoň, ZUŠ Jablonec nad Nisou, ZUŠ Nové Město pod Smrkem, ZUŠ Jablonec nad Jizerou, ZUŠ Lomnice nad Popelkou, ZUŠ Železný Brod a ZUŠ Tanvald.

Do akce se zapojila i další města Libereckého kraje s lákavým programem: Česká Lípa, Doksy, Jablonec nad Jizerou, Mimoň, Nové Město pod Smrkem, Nový Bor, Semily, Tanvald, Turnov, Žandov nebo Železný Brod.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…