Liberecký kraj má projektové záměry směřující do rozvoje liberecko-jablonecké aglomerace

08.06.2022 14:21 | Tisková zpráva

Nový dopravní terminál, parkovací dům, zastávkové informační systémy či revitalizace muzejního parku v Liberci – to je výčet z možných projektů, které by kraj mohl v budoucnu realizovat za pomoci aktuálně v Bruselu schvalovaných operačních programů.

Liberecký kraj má projektové záměry směřující do rozvoje liberecko-jablonecké aglomerace
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

Projektové záměry se však nejdříve musí stát součástí tematických oblastí tzv. Integrovaných územních investic (ITI) aglomerace Liberec – Jablonec nad Nisou. 

Anketa

Má prezident Zeman vaši důvěru? (Ptáme se od 8.6. 2022)

66%
31%
hlasovalo: 19797 lidí

„Název samotného dotačního titulu se zdá být poněkud kostrbatý. Pro zjednodušení – Liberecký kraj se v tuto chvíli uchází o to, aby se jeho projektové záměry staly součástí integrované strategie aglomerace Liberec – Jablonec nad Nisou. To je územně a tematicky soustředěný souhrn projektů, které mají za cíl přispět k rozvoji liberecko-jablonecké aglomerace. Pokud budou projekty do strategie zařazeny, je možné za splnění dalších podmínek v budoucnu žádat o dotaci například v Integrovaném regionálním operačním programu nebo Operačním programu životní prostředí. Záleží vždy na věcném zaměření vybraných projektů. Oblastí, které bychom chtěli podpořit, je celá řada. Jedná se zejména o dopravu, kulturu či sociální věci,“ uvedl Jiří Ulvr, radní pro resort hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů, územního plánování a rozvoje venkova.

Integrované územní investice (Integrated Territorial Investments – ITI) jsou nástrojem regionální politiky, který v programovém období 2021–2027 rozhodujícím způsobem přispívá k naplňování integrovaných územních strategií 13 aglomerací a metropolitních území vymezených MMR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…