Liberecký kraj navštívila ministryně práce a sociálních věcí

31.08.2015 14:40

Na pracovní cestě doprovázela Michaelu Marksovou-Tominovou náměstkyně hejtmana pro sociální resort Lenka Kadlecová.

Liberecký kraj navštívila ministryně práce a sociálních věcí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředsedkyně ČSSD Michaela Marksová

Společně s dalšími zahájili návštěvu jednoho z regionů Libereckého kraje prohlídkou Domova důchodců Pohoda v Turnově, kde se ministryně seznámila s poskytováním sociálních služeb na Turnovsku, v debatě pak přišly na řadu i témata, jakými jsou rozložení financování sociálních služeb mezi stát, kraj, obec a zdravotní pojišťovny, sociální bydlení nebo nový zákon o Sociálně právní ochraně dětí.

„Další zastávkou se stalo město Tanvald, kde jsme probírali problematiku vyloučených lokalit, opětovně sociální bydlení, nezaměstnanost a podobně. Posledním místem, kam jsme zavítali, byl Jablonec nad Nisou. Využila jsem příležitosti poděkovat paní ministryni za významnou pomoc, kterou pro všechny představuje dofinancování pro letošní rok. Jsem velice ráda, že paní ministryně vyslyšela naše volání, a když se nepovedlo přesvědčit vládu o nutnosti posílení rozpočtu sociálního rezortu, že dokázala najít rezervy ve své kupičce peněz. Jedenatřicet milionů, které poputují z celkových sedmi set třiceti do Libereckého kraje, pro nás znamená ohromnou pomoc. I když ani ony nebudou stačit a budeme muset hledat prostředky ještě v krajském rozpočtu, bez nich by organizace letošní rok nepřežily,“ zdůraznila Lenka Kadlecová. Kromě toho dodala, že je velmi ráda, že ministryně navštěvuje regiony a zařízení v nich, což je důkazem, že jí situace v sociální oblasti není lhostejná a zajímá jí chod a problematiky jednotlivých organizací.

Cesty se společně s ministryní zúčastnili i poslanec Parlamentu ČR Pavel Ploc, poslankyně Jana Pastuchová, senátor Jaroslav Zeman, nebo zastupující ředitelka Úřadu práce ČR Kateřina Sadílková. Během návštěvy se setkali s vedením navštívených měst a dalších obcí v regionu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…