Liberecký kraj se opět zapojil do projektu Potravinová pomoc dětem

16.09.2021 14:21 | Tisková zpráva

Liberecký kraj již posedmé umožní ve školách a školských zařízeních zajistit stravování dětem ze sociálně a ekonomicky slabých rodin. Do projektu je v regionu zapojeno 71 školek a škol, mezi které bude rozděleno 5 398 599 korun z Operačního programu potravinové a materiální pomoci. Jedná se o poslední výzvu financovanou v programovém období 2014–2021.

Liberecký kraj se opět zapojil do projektu Potravinová pomoc dětem
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

„Pro letošek Ministerstvo práce a sociálních věcí nastavilo jednotlivým krajům maximální výši celkových způsobilých výdajů. V případě Libereckého kraje se jedná o částku 5.400.000 korun, přičemž celkové náklady projektu Potravinová pomoc dětem v Libereckém kraji 7 činí 5.382.219,15 Kč, včetně 5 %, které obdrží školy na nezbytnou administrativu,“ uvedl Dan Ramzer, náměstek pro resort školství, mládeže, tělovýchovy, sportu a zaměstnanosti.

„Jsem rád, že se Liberecký kraj zapojuje do potravinové pomoci již od počátku každoročně a stal se inspirací i pro další kraje. Velké poděkování náleží především Evě Martinkové z krajskému odboru školství, mládeže, tělovýchovy a sportu a jejím kolegům, kteří se projektu dlouhodobě věnují. Smyslem je nejenom zajistit dětem pravidelnou stravu, ale také tímto způsobem zamezit jejich vyčleňování z kolektivu,“ dodal hejtman Martin Půta.

Prostřednictvím programu bude podpořeno až 1.004 dětí a žáků. Cílovou skupinou jsou v tomto projektu děti ze sociálně slabých rodin ve věku 3–15 let navštěvující mateřskou školu nebo základní školu, případně víceleté gymnázium v rámci plnění povinné školní docházky a jejichž rodiny se nachází v ekonomické nebo sociální nouzi.

„Každý rok pořádáme ve školách dotazníkové šetření, při kterém zjišťujeme přínosy projektu a těší nás, že reakce škol jsou ve valné většině pozitivní. Projekt by měl proto pokračovat i nadále,“ uzavřel náměstek Ramzer.

Tabulky s náklady a přehledem počtu zapojených škol a dětí v předchozích letech:

tabulka

Poznámka: Vzhledem k tomu, že se projekt dotýká sociálně citlivé oblasti, je publicita projektu pravidly Evropské komise omezena téměř na minimum, což znamená, že nemá docházet ke zveřejňování názvů zapojených škol a školských zařízení a dalších podrobností. Byli bychom rádi, kdyby byla tato pravidla Vámi respektována, neboť v opačném případě by mohlo dojít k ohrožení financování celého projektu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

23:08 Za DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT kandiduje do Evropského parlamentu 90 procent žen

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT jde do nadcházejících eurovoleb s plnou kandidátní li…