Liberecký kraj vyhlašuje již třetí ročník soutěže Kniha roku Libereckého kraje

10.12.2019 22:27

Od 1. ledna do 15. února příštího roku mohou autoři nebo nakladatelé nominovat publikace do soutěže Kniha roku Libereckého kraje. Ve třetím ročníku se bude rozhodovat o nejlepších knihách celkem ve čtyřech různých kategoriích. Vítězové si převezmou ceny u příležitosti Světového dne knihy a autorských práv 23. dubna 2020 v Krajské vědecké knihovně v Liberci.

Liberecký kraj vyhlašuje již třetí ročník soutěže Kniha roku Libereckého kraje
Foto: kraj-lbc.cz
Popisek: Liberecký kraj

Do soutěže se mohou přihlásit autoři nebo vydavatelé, jejichž kniha se svým obsahem významně týká Libereckého kraje, jeho občanů a jejich díla, území nebo jeho dílčích částí, tradic, příběhů, historie a výrobků.

„Do soutěže se nám v prvních dvou ročnících přihlásilo vždy kolem 30 titulů. Knihy v regionu vydávají jak regionální nakladatelé, tak také města a obce. Těší mě, že tady pro další generace zůstane místní literární dílo,“ uvedla Květa Vinklátová, radní pro kulturu, památkovou péči a cestovní ruch Libereckého kraje.

Zaslané přihlášky následně zhodnotí sedmičlenná odborná komise, v níž zasednou zástupci odboru kultury, památkové péče a cestovního ruchu Krajského úřadu Libereckého kraje, ředitelka Krajské vědecké knihovny v Liberci, odborník v oblasti nakladatelské činnosti, knižního obchodu a v oblasti grafického zpracování knih.

Cena vítězům bude předána u příležitosti Světového dne knihy a autorských práv 23. dubna 2020 v Krajské vědecké knihovně v Liberci.

Veškeré informace o soutěži naleznete na stránkách Krajského úřadu Libereckého kraje ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…