Lidé se mohou přijít poradit s veřejnou ochránkyní na úřad Středočeského kraje

18.05.2015 9:57

Veřejná ochránkyně práv Anna Šabatová bude ve středu 20. května 2015 hostem Středočeského kraje.

Lidé se mohou přijít poradit s veřejnou ochránkyní na úřad Středočeského kraje
Foto: Daniela Černá
Popisek: Ochránkyně lidských práv Anna Šabatová na setkání s občany ve Valašském Meziříčí

Kdokoli má zájem, může její návštěvy využít k předání podnětu k šetření nebo k získání informací, nechat si poradit s řešením obtížné životní situace, dozvědět se více o svých právech a o tom, v čem může ombudsman pomoci.

Kancelář veřejné ochránkyně práv otevře na krajském úřadu ve Zborovské ulici č. 11 v Praze 5 od 11.00 do 15.30 hod. informační stánek. V něm budou právníci veřejného ochránce práv přijímat podněty od občanů (stížnosti na úřady či na diskriminaci) a vysvětlovat působnost a pravomoci ochránkyně nebo průběh šetření.

V průběhu dne ochránkyně Anna Šabatová navštíví také Domov Laguna Psáry na Praze-západ pro děti i dospělé s mentálním postižením. Seznámí se s podmínkami v domově, péčí o klienty a s prací personálu. Setká se také se zástupci kraje a obcí. Neformálně budou diskutovat o nejčastějších problémech, s nimiž se lidé na ochránkyni obracejí, ale také o potížích, které řeší úřady.

Návštěvu Středočeského kraje Anna Šabatová zakončí od 17.00 hodin ve Středočeské vědecké knihovně v Kladně. Interaktivní divadelní představení tu má otevřít hlavní téma diskuze, a to sociální péče o stárnoucí rodiče a s ní spojené problémy. Prostřednictvím reálného příběhu se účastníci večera dozvědí, jak řešit potíže spojené s péčí o blízkého, kde hledat pomoc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…