Lipno láká lyžaře na slevy i hvězdy

27.02.2015 12:30

Ve Skiareálu Lipno jsou stále výborné lyžařské podmínky a i v březnu mohou vyrážet návštěvníci na téměř deset kilometrů sjezdových tratí, kde je více jak půl metru sněhu. Areál láká lyžaře také na mimosezónní slevy, ale i lyžařské hvězdy jakými je například olympijská vítězka ve snowboardcrossu Eva Samková.

Lipno láká lyžaře na slevy i hvězdy
Foto: Skiareál Lipno
Popisek: Skiareál Lipno

„I na začátku března jsou v provozu veškeré sjezdovky a přepravní zařízení. Lyžaři využívají tří lanových drah i pojízdné koberce. Kromě téměř 10 ti km sjezdových tratí je připravena skicrossová dráha, snowpark i měřený slalom. Lyžujeme každý den od 8.30 do 16 hodin, večerní lyžování je od 18 – 21 h včetně otevřeného nasvíceného FOX parku,“ pochvaloval si ředitel Skiareálu Lipno Petr Dušek.

Zdůraznil, že v druhé polovině března, tedy od 16. se lyžuje za mimosezónní slevy, které jsou až o 30 procent nižší oproti základnímu ceníku. S Lipno Card mohou návštěvníci lyžovat potom ještě o 20 procent levněji, pokud mají permanentky na dva a více dnů.

Ani v březnu nešetří Skiareál Lipno celou řadou akcí už v sobotu 7. od 14 do 16 hodin se děti mohou těšit na Narozeniny lišáka  Foxe. Vyhlášený maskot bude mít dort, diskotéku a přichystá i soutěže pro děti, které mu za to vytvoří přáníčko. Popřát mu přijdou i jeho kamarádi Lišák ze Stezky, Sára z Hopsária a Bollo z Landal Marina Lipno.

Mezi vrcholy celé sezóny potom bude patřit v sobotu 14. března akce Hvězdy na sněhu, což jsou snowboardové závod y pro děti a mládež. „Pro sportovce to může být velká událost, protož budou mít možnost osobního setkání s Evou Samkovou, která přijala roli ambasadorky tohoto projektu,“ upozornil ředitel areálu Dušek.

O významu lipenského areálu svědčí také to, že se i v letošním roce stane zastávkou oblíbeného závodu s ČT SPORT na vrchol. Natáčení této reality show se uskuteční v pátek 6. a v sobotu 7. března. V roli lyžařských odborníků a poradců nebudou znovu chybět ani bývalí reprezentanti Lucie Pešánová Hrstková a Borek Zakouřil. O dětskou část projektu, tzv.Hvězdičku, se bude starat tým kondičního trenéra české reprezentace Josefa Andrleho.

Každý rok se návštěvníci mohou také vydat přímo z lyží na vyhlášenou Jezerní cyklostezku, která se na jaře zametá z Lipna nad Vltavou ve směru na Frymburk a Přední Výtoň. „Můžete si dopoledne užít jarní lyžování na prosluněných sjezdovkách ve Skiareálu Lipno nebo navštívit Stezku korunami stromů a odpoledne se projet na kole podél Lipna. Kola i další vybavení si budete moct zapůjčit v půjčovně INTERSPORT Rent v Kapitanátu, která se nachází v Lipně nad Vltavou u jachetního přístavu pod centrálním parkovištěm,“ doplnila k nabídce Eva Černíková ze společnosti Lipno Servis. Doplnila, že i v březnu je otevřená Stezka korunami stromů, místní Aquaworld Lipno, nebo cela řada gastronomických podniků, které uspokojí i ty nejnáročnější návštěvníky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

10:17 Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

Z blízkosti kolejí zmizelo v minulých měsících v přepočtu dalšího téměř půl milionu stromů. To je vý…