Listopad na Dřevařské burze ČMKB

21.12.2020 10:11

Na dřevařském trhu Českomoravské komoditní burzy Kladno byly v listopadu uzavřeny kontrakty na dodávku 3336 kubických metrů jehličnaté a listnaté kulatiny v hodnotě 7,6 milionu korun.

Listopad na Dřevařské burze ČMKB
Foto: cmkbk.cz
Popisek: Českomoravská komoditní burza Kladno - logo

Dubová kulatina se obchodovala za průměrnou cenu 4533 CZK/m3, jasanové výřezy pro pilařské zpracování za 3555 CZK/m3, modřínová kulatina za 3017 CZK/m3 a smrková kulatina za 1622 CZK/m3. Listnaté vlákninové dříví se prodávalo za 1050 CZK/m3. Cena modřínových výřezů II. jakostní třídy pro výrobu loupané dýhy dosáhla průměrných 5610 CZK/m3.

Českomoravská komoditní burza Kladno vznikla v roce 1995 dle zákona č. 229/1992 Sb., o komoditních burzách a na základě státních povolení udělených Ministerstvem průmyslu a obchodu a Ministerstvem zemědělství. Obchodování s dřívím organizuje v samostatné sekci Dřevařská burza, kde bylo od roku 2005 uzavřeno přes 4 tisíce kontraktů na dodávku 2,7 milionu m3 dříví v hodnotě přesahující 4,8 miliardy korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

9:29 Elektřina i plyn hluboko pod cenou tradičních produktů na neurčito i fixací. LAMA energy nabízí výhodný měsíční tarif

Jak efektivně snížit výdaje na energie? LAMA energy je jedním z dodavatelů, který už téměř rok nabíz…