Litomyšl se při zahájení lázeňské sezony vrátila do historie

27.04.2015 13:40

Hejtman Martin Netolický v bílém cylindru, historická vozidla, swingová hudba, flašinetáři či četníci. Litomyšl v sobotu ožila zahájením již čtvrté lázeňské sezony jedinečných lázní ducha, kde nenajdete klasické termální prameny či léčbu pohybového aparátu. Litomyšl léčí pouhým pobytem v městě plném kultury, staré i nové architektury, parků, či kulturních akcí.

Litomyšl se při zahájení lázeňské sezony vrátila do historie
Foto: Pardubický kraj
Popisek: Litomyšl se při zahájení lázeňské sezony vrátila do historie

„Lázně ducha mají své neopakovatelné kouzlo, a proto se vždy zahájení sezony s radostí účastním. Návrat do minulých dob je příjemným zpestřením poslední dubnové soboty. Vzhledem k tomu, že Litomyšl nemá narozdíl od ostatních lázeňských měst vlastní léčivý pramen, vypomohl jsem si pramenem z Biskupic u Jevíčka, který má léčivé účinky zcela jistě,“ uvedl Martin Netolický. „Jelikož jsem dlouholetým příznivcem Divadla Járy Cimrmana, tak mne velice potěšilo osobní setkání s hercem Václavem Kotkem. Cimrmani si myšlenku lázní ducha osvojili a přijali ji za svoji,“ dodal Martin Netolický.

V Litomyšli neléčí tekuté prameny, ale prameny duchovní. Mezi ně patří například pozůstatky českobratrského Horního města na Jiráskově ulici, Máchadlo a Mariánská ulice, ulice Josefa Váchala a navazující ulice Boženy Němcové, Toulovcovo náměstí či Šantovo náměstí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pardubickykraj.cz

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…