Lovosice zpřístupnily svým občanům náhled do hospodaření města

18.12.2019 13:22

Aplikace Rozklikávací rozpočet od firmy Gordic umožňuje prezentovat ve webovém rozhraní aktuální stav rozpočtu města. Lidé v Lovosicích si tak pohodlně zobrazí, do jakých investic směřují veřejné finance, v jaké fázi jsou jednotlivé projekty a s jakými rozpočty jejich město nakládá.

Lovosice zpřístupnily svým občanům náhled do hospodaření města
Foto: Gordic
Popisek: Gordic logo

Ostatně rozklikávacím rozpočtem Lovosic se můžete proklikat sami ZDE.

Základní pohled prezentuje jednotlivé výdajové oblasti včetně souvisejících grafů. V obdobném stylu je popsána i příjmová stránka. Jednotlivé investice lze zároveň rozklikávat do libovolné hloubky detailu.

Rozklikávací rozpočet prezentuje ekonomická data ze systému GINIS přehlednou, poutavou a srozumitelnou formou. Podpora mobilních telefonů a tabletů je samozřejmostí. Díky této aplikaci jsou informace o finančních tocích a stavech dostupnější široké veřejnosti a úřad se stává výrazně transparentnějším. Mnohá města tak volí tuto cestu pro zvýšení důvěry občanů k vedení města a správě veřejných financí.

Kromě Rozklikávacího rozpočtu, který byl kromě Lovosic implementován například ve Šternberku, Berouně, Varnsdorfu, několika krajích a pražských městských částech lze pro prezentaci investic a výdajů využít i dalšího nástroje od firmy Gordic. Řeč je o interaktivní mapě, která investiční projekty i provozní výdaje v obdobné míře detailu prezentuje v interaktivním rozhraní mapy. Občané tak například okamžitě zjistí, kolik peněz z městské kasy bude stát probíhající rekonstrukce veřejné budovy v jejich sousedství a v jaké fázi se stavba nachází.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Komerční článek

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…