MAS Naděje: Pomůcky podporují spolupráci škol, zájem o techniku a přírodní vědy

24.12.2022 20:35 | Tisková zpráva

Jedním z výstupů Místního akčního plánu II v Litvínově jsou pomůcky pro technické a přírodovědné vzdělávání.

MAS Naděje: Pomůcky podporují spolupráci škol, zájem o techniku a přírodní vědy
Foto: MAS Naděje
Popisek: MAS Naděje, o.p.s. - logo

Jejich distribuci pro mateřské a základní školy na Litvínovsku mají na starosti pracovníci Technického klubu v Litvínově, který zábavnou formou podporuje digitální a technickou gramotnost u školáků, ale také široké veřejnosti. „Jde o prostor, jehož účelem je podporovat zájem dětí a mladých lidí o informační technologie, řemesla nebo programování,“ sdělila vedoucí klubu Lucie Krupková.

Anketa

Odradil vás pořad s Babišem a dětmi od volby lídra ANO?

4%
82%
hlasovalo: 45030 lidí

Dodala, že klub má také za cíl nasměrovat mládež a žáky k zájmu o informační technologie, řemesla a exaktní obory, které mají na trhu práce budoucnost. Proto klub koordinuje také ve spolupráci s městem Litvínov distribuci inovativních pomůcek.

O sdílení pomůcek pro technické, vlastivědné nebo přírodovědné vzdělávání je mezi školami i žáky velký zájem. „Jde například o mikroskopy s příslušenstvím, knihy o vesmíru, ukázky skeletu lidského těla nebo pomůcky pro podporu výuky jazyků. Město proto aktuálně vytváří rezervační nástroj, který umožní školám naplánovat výuku dle dostupnosti jednotlivých pomůcek. Školy je pak mohou využívat 1-3 měsíce,“ sdělila Petra Zavázalová, členka realizačního týmu Místního akčního plánu III pro ORP Litvínov, který prohlubuje spolupráci mateřských a základních škol.

„Zkušenosti ze spolupráce se školami a technickým klubem ukazují, jak je důležitá vzájemná inspirace, jež se pak přenáší do zkvalitňování výuky a práce s dětmi,“ dodala Zavázalová.

Veškeré aktivity jsou realizovány díky projektu „Místní akční plán rozvoje vzdělávání III pro ORP Litvínov,“ (CZ.02.3.68/0.0/0.0/20_082/0023025).

Více informací o projektu najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

13:21 Český statistický úřad: Důvěra spotřebitelů i podnikatelů v ekonomiku dále roste

Souhrnný indikátor důvěry (indikátor ekonomického sentimentu), vyjádřený bazickým indexem, se mezimě…